Overwatch krijgt nieuwe social features

Overwatch Blizzard Logo FPS Update

Blizzard heeft een paar dingen aangekondigd omtreft het social aspect binnen hun FPS game Overwatch. Endorsements en Looking For Group zijn voornamelijk de game changers van het spel.

Overwatch is al een lange tijd op de markt en trekt nog steeds veel spelers. Toch miste het spel iets op het gebied van interactie met andere spelers.

Hier komt een dus een verandering in. Twee nieuwe aspecten komen ter sprake bij dit onderwerp: Endorsements en Looking For Group. Aldus zo werden ze aangekondigd op in de Overwatch developer update.

Overwatch in de nabije toekomst

Endorsements is iets dat vergelijkbaar is met het “Honor” beloningssysteem van League of Legends. Heb je een goede game gespeeld waarbij je je postuur behield, dan heb je een kans dat je teammates je prefereren. Zo kunnen zij na een match feedback achterlaten op iedere gamer in drie verschillende categorieën: Sportsmanship, Good Teammate en Shot Caller. Mensen die een hoge endorsement level behouden, zullen hier tijdelijk beloond op worden. Game director Jeff Kaplan heeft echter nog niets gezegd over deze rewards.

Looking For Group is ook iets dat uit meerdere games komt. Via dit systeem kunnen spelers hun eigen team samenstellen door middel van specifieke requirements. Zo kun je mensen zoeken die één rol “mainen” en zo ook slechts een beperkt aantal Heroes kunnen spelen. Er is echter één twist; Looking For Group zal niet geïmplementeerd worden in Matchmaking, het is echter een methode lokaal een team samenstellen.

Ook zullen er kleine dingen worden veranderd. Zo komen er aanpassingen aan de Voice Chat en aan het speler profiel. Zo kunnen de instellingen voor beide features op private, friends-only of public gezet worden.

De Hero select screen zal ook iets anders uit gaan zien, namelijk de Offensive en Defensive Heroes gaan gebundeld worden tot een categorie: “Damage”. Dit vereenvoudigd het spel iets meer voor de casual speler en zal het makkelijker gemaakt worden om een team te vinden.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek