Overwatch nog steeds een grote inkomsten bron van Blizzard

Overwatch

Blizzard profiteert een jaar na de lancering van Overwatch nog altijd van het populaire spel. In een jaar tijd groeide het maandelijks actieve spelers met 38 procent.


Dat maakte Blizzard bekend in hun kwartaalcijfers. Het netto inkomen steeg naar 243 miljoen dollar (204,6 miljoen euro), tegenover 151 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.
De omzet van Activision daalde echter met 11,9 procent naar 1,42 miljard dollar (1,20 miljard euro), tegenover 1,61 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016. Vorig jaar profiteerde het bedrijf onder meer van de lancering van Overwatch in mei 2016.

Verwachtingen
Vanwege de populariteit van Overwatch heeft Blizzard zijn verwachtingen voor de omzet van heel 2017 naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht dit jaar 6,58 miljard dollar (5,54 miljard euro) om te zetten. Eerder was dat nog 6,33 miljard dollar.

Ook de verwachtingen voor het derde kwartaal zijn bijgesteld. In september moet Destiny 2 verschijnen. Volgens Blizzard zijn er nu meer reserveringen voor het spel dan dat er bij de eerste game in de reeks waren. Om die reden verwacht het bedrijf in het derde kwartaal 1,7 miljard dollar (1,43 miljard euro) om te zetten, tegenover de 1,65 miljard dollar (1,39 miljard euro) die analisten verwachten.

Voor de echte Overwatch fans kan je hier ook de livestream volgen van de Overwatch World Cup 2017: Nederland vs. Polen

Bekijk live video van PlayOverwatch op www.twitch.tv

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek