Overwatch viert Olympische Spelen met lootboxen

overwatch lootboxen olympische spelen

Blizzard verkoopt vanaf nu limited edition lootboxen voor Overwatch. Het thema van de lootboxes is de Olympische Spelen, die vanaf komende vrijdag plaatsvinden in Rio.

De lootboxes waren opeens te downloaden in de Britse PSN store, maar zijn sinds gisterenavond officieel aangekondigd door Blizzard. De content is sinds vandaag beschikbaar en zal te koop zijn tot en met 22 augustus. Dit is de dag waarop de Olympische Spelen ook voorbij zullen zijn. De lootboxes zijn ook te vinden in de Nederlandse PSN store. Hier kan je twee boxen voor €1,99, vijf boxen voor €4,99 of elf boxen voor €9,99 aanschaffen.

Inhoud

Elke box bevat vier random items. Hiervan is minstens één van de items een skin, highlight intro, overwinningspose, emoticon, pictogram of voiceline van de Olympische Spelen, oftewel de Summer Games-serie. Er kunnen dus ook reguliere Overwatch items in de boxen zitten.

In totaal zijn er meer dan 90 items uit de Summer Games-serie te verdienen. Deze kunnen overigens niet met in-game credits te krijgen zijn; enkel door middel van lootboxen. Items die je dubbel hebt kun je wel gewoon inwisselen voor credits, waarmee je andere items kunt kopen. Deze items zijn echter niet van de Summer Games-serie, want die kan je dus alleen via de lootboxen in je bezit krijgen.

Deze afbeeldingen zijn gelekt door streamers en gamingpers.

De skins bestaan uit sportoutfits voor de heroes. Deze outfits zijn zorgvuldig uitgekozen en sommige outfits matchen met de speelstijl van de heroes. Zo heeft bijvoorbeeld Tracer een atletiek outfit en draagt Zarya een gewichtheffers uniform. Bekijk een aantal hero skins in de afbeeldingen hieronder!

overwatch lootboxen summer games

overwatch summer games lootbox

Blizzard heeft de lootboxen gisterenavond pas officieel aangekondigd op hun blog. Hier zat ook een trailer bij. Bekijk hem hier beneden!

Fans zijn echter boos dat de items zo exclusief verkrijgbaar zijn en hebben een petitie op Reddit en de fora van Blizzard gestart om te ervoor te zorgen dat de items ook te koop zijn met in-game currency.

Wat vind jij van het thema Olympische Spelen en de heroskins? Ga jij de lootboxen voor Overwatch halen? Laat het weten inde comments!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek