Overwatch open beta bijna 10 miljoen spelers

Blizzard Entertainment heeft vandaag laten weten dat meer dan 9,7 miljoen spelers van over de hele wereld samen zijn gekomen om de nieuwe open beta van Overwatch eens even flink te testen.

Dat de Overwatch beta populair zou worden hadden ik, en waarschijnlijk de meeste andere gamers, een week geleden ook al kunnen voorspellen. Maar met bijna 10 miljoen spelers sta ik er toch wel even van te kijken hoe de zoveelste team-based FPS game dan toch nog een flink publiek weet te trekken, en dat allemaal vanwege het naamkaartje “Blizzard”.

De 10 miljoen spelers hebben samen meer dan 4,9 miljard minuten aan gameplay verspeeld, omgerekend dus 81 miljoen uur overhoop geschoten. De vele uren werden verspreid over 37 miljoen matches, wat voor Blizzard een ongehoorde hoeveelheid spelers is voor een open beta (en dan na te gaan dat dit zonder al te veel geklaag over servers en connecties is gebeurd. Petje af, Blizzard).

De meeste van jullie zullen dus, als deze nummers kloppen, allang het een en ander weten over Overwatch, maar voor diegenen die tot nu toe de neus hebben opgehaald: Overwatch is een team-based FPS voor PC, Xbox One en PS4. Het spel heeft een aparte, cartoonachtige stijl en de meerdere levels zijn verspreid over de hele wereld (allerlei themas, dus).

overwatch-heroes Open beta

In het spel kun je kiezen uit 21 verschillende characters om het gevecht mee aan te gaan, allemaal met hun eigen wapens en vaardigheden. De release van het spel staat gepland op 24 mei, en gezien de grootte van deze beta zou het allemaal zonder problemen moeten verlopen.

“Het is geweldig om zo’n grote hoeveelheid spelers van over de hele wereld alvast een kans te kunnen geven om Overwatch te proberen tijdens de beta,” zegt Mike Morhaime (de CEO, en mede-oprichter van Blizzard). “Onze missie was om zo veel mogelijk console en PC gamers als mogelijk de volle game alvast te laten proberen voor de daadwerkelijke release. De respons was geweldig, en we hopen natuurlijk dat iedereen het naar zijn zin had.”

Nou Mike, als ik deze nummers zie weet ik wel vrij zeker dat dat zo is.

Mocht je wat meer informatie willen over Overwacht, kun je altijd even kijken op de website van het spel.

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek