Overwatch: Orisa, de nieuwe held en haar abilities

Overwatch: Orisa

Overwatch heeft de nieuwste hero van de game bekendgemaakt genaamd Orisa. De rol die ze in de game zal spelen is tank. Daarnaast heeft ze meerdere mogelijkheden om haar teamgenoten te ondersteunen. 

Orisa is een robot gebouwd door Efi Oladele om Numbani te verdedigen. De stad had in tijden van oorlog een robotleger opgebouwd, maar dit leger bleek niet sterk genoeg te zijn. Efi heeft een van deze robots opnieuw gebouwd en geprogrammeerd om deze taak alsnog uit te voeren. De rol die Osira speelt in het verhaal van Overwatch komt ook terug in de game. Het is namelijk een hero die tot de tankklasse behoort en daarnaast mogelijkheden heeft om teamgenoten te ondersteunen. Een echte helpende hand dus.

Abilities

  • Fusion Driver: Orisa’s automatic projectile cannon delivers sustained damage, but slows her movement while she fires it.
  • Fortify: Orisa temporarily reduces damage she takes, and cannot be affected by action-impairing effects.
  • Halt!: Orisa launches a graviton charge which she can detonate, slowing nearby enemies and pulling them towards the explosion.
  • Protective Barrier: Orisa throws out a stationary barrier that can protect her and her allies from enemy fire.
  • Supercharger: Orisa deploys a device to increase damage inflicted by allies within her line of sight.

De abilities van Orisa zijn gericht op zowel het beschermen als het boosten van haar medespelers. Een aantal van de abilities hebben wel gelijkenissen met bestaande abilities in de game. Orisa’s Fusion Driver lijkt bijvoorbeeld op D’Va’s Fusion Cannons en de Protective Barrier lijkt op Reinhardts Barrier field. De abilities van Orisa maken haar een veelzijdige hero die op meerdere manieren haar rol binnen het team kan vervullen. Om de nieuwe hero uit te kunnen proberen moet je lid zijn van de Overwatch PTR. Ze is namelijk vanaf gisteren speelbaar op de PTR. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Overwatch. Hieronder nog een filmpje van de developers over de nieuwe hero.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek