Overwatch season 2 begonnen

Overwatch Season 2

Season 2 voor Overwatch is begonnen. Spelers kunnen nu aan hun tweede set van placement matches beginnen om te zien waar zij in season 2 zullen plaatsen. Daarnaast is er een nieuwe patch die de kasteel map, Eichenwalde, toevoegt. Een van de grootste veranderingen is echter het ontbreken van Sudden Death. De games die gelijk worden gespeeld zullen nu zonder win of loss eindigen. Blizzard heeft een paar aanpassingen gemaakt om gelijkspel te voorkomen.

Deze keuze is gemaakt omdat principal designer Scott Mercer spelers niet het gevoel wil geven dat ze bij een gelijkspel niks voor hun moeite krijgen. De bedoeling is dus dat een match die eindigt in gelijkspel geen zonde van je tijd zal zijn. Daarom heeft Blizzard een middenweg gezocht waardoor spelers het gevoel krijgen dat hun moeite toch iets heeft opgeleverd maar tegelijkertijd vervelende situaties voorkomt. Discussies over dit onderwerp zijn nog steeds gaande.

Daarnaast maken skill tiers hun debuut in Overwatch. De bedoeling is dat de tiers de skill levels van spelers beter communiceren. Skill tiers zullen dan ook herhaaldelijk worden weergegeven. De rating system heeft daarom ook een wijziging gekregen. De eerdere 1 tot 100 scale heeft plaatsgemaakt voor een van 1 tot 5000. Daardoor zullen spelers meer details in hun skills kunnen krijgen. Andere aanpassingen zijn tweaks aan de straffen voor spelers die een match vroegtijdig verlaten, het top 500 systeem en het competitive point system.

Overwatch Season 2

 

 

De geschiedenis van Eichenwalde wordt kort beschreven als een verlaten dorpje. De natuur is alweer begonnen met overnemen van het dorpje. Tijdens de Omnic Crisis was Eichenwalde de setting van een belangrijk gevecht. General Balderich Von Adler leidde een aantal handlangers het dorpje in om zo te proberen het Omnic leger te verslaan. Balderich en zijn soldaten wisten een groot deel van het vijandige leger te verslaan waardoor het Duitse leger een kans had om terug te vechten. Balderich en zijn handlangers overleefden het gevecht echter niet.

De Overwatch patch maakt ook nog enkele wijzigingen aan heroes, map balance en een user interface. McCree zijn Dead Eye Ultimate zal nu 25 seconden in plaats van een getoonde 50 procent verlaging wanneer geactiveerd en nul procent wanneer gebruikt.

 

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek