Overwatch Tie Break rule alweer gewijzigd

Overwatch tie breaker patch

Blizzard heeft weer een grote verandering aangebracht in de Assault games in Overwatch. Na een hele hoop feedback heeft de developer toch maar besloten om het systeem nog een keer om te gooien. Voorheen werd gelijkspel opgelost met een tie-breaker point. Dat gaat nu anders.

De update destijds introduceerde een op vooruitgang gebaseerd systeem. Als geen van beide teams de objective weet te verkrijgen dan kan de winnaar op basis van wie het grootste deel gevangen heeft genomen worden bepaald. Dit veroorzaakte echter een groot probleem legt Blizzard uit. Het was namelijk zo dat teams maar 1% van de objective nodig hadden om mogelijk te winnen.

Als team A op defense is en voorkomt dat Team B het objective ook maar bereikt, dan wil dat zeggen dat wanneer Team A in de volgende ronde mag aanvallen, zij maar 1% capture progress nodig hebben om de match te winnen aldus principal designer Scott Mercer. Team B moet dan dus altijd iemand op het capture point hebben om een loss te voorkomen.

Overwatch tie breaker patch

 

Blizzard gaat het dus anders doen. Het systeem zal er nu voor zorgen dat er een capture van 33% nodig is om uit een gelijkspel te kunnen winnen. Als Team A dan 10% bereikt en Team B in de volgende ronde 20%, dan zal het gelijkspel blijven omdat geen van beide teams de 33% haalde. Blizzard dat dit voor meer gelijkspellen zal zorgen. Toch denken zij dat de extra duidelijkheid en de mogelijkheid om te reageren op het aanvallende team de moeite waard is. Deze veranderingen zullen in een toekomstige patch zitten.

Overwatch verschijnt de laatste tijd vaker in het nieuws. Game Director Jeff Kaplan is er namelijk nog niet over uit maar de game zou nog op de Nintendo Switch uit kunnen komen. Daarnaast zou het kunnen, ondanks dat dit ontzettend moeilijk gaat worden, dat er een map editor komt. Dat zal niet in de nabije toekomst zijn omdat Overwatch op een geheel nieuwe engine draait en het dus geen simpele klus is.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek