Overwatch toont nieuwe Animated Short: Widowmaker

Wdowmaker Overwatch

Blizzard heeft een nieuwe Animated Short vrijgegeven voor hun opkomende titel Overwatch. Eerder konden jullie al lezen dat Blizzard er van alles aan doet om de hype voor Overwatch in levend te houden. Dit doen zij mede door het uitbrengen van een miniserie over de first person shooter.

De tweede Animated Short is vooral gebaseerd op de vrouwelijke huurmoordenaar Widowmaker. Deze blauwe dame is snel en dodelijk. In de video zien we hoe de sniper probeert Zenyatta te vermoorden. Zenyatta is een ander speelbare character in Overwatch die de rol van een spirituele leider op zich lijkt te hebben, die gaat over het bij elkaar brengen van machines en mensen. Een beetje een 22e eeuwse versie van Martin Luther King.

Verder zien we Tracer terugkomen in deze Animated Short, die het duidelijk niet eens is met de plannetjes van Widowmaker. Deze Britse dame zet al haar talenten en high-tec foefjes in om er voor te zorgen dat Widowmaker er niet in slaagt Zenyatta te vermoorden. Om er achter te komen hoe dit allemaal uitpakt, moet je de video maar even bekijken.

Dit was de tweede Animated Short die is uitgebracht door Blizzard, dit maal op het kanaal van Playstation. Vorige week zagen we een Overwatch video op het kanaal van Xbox. Heb je de eerste video nog niet gezien? Dan hebben wij hem eventjes hieronder voor je erbij gehaald!

Overwatch staat gepland voor release op 24 mei voor Xbox One, Playstation 4 en PC. Er zal geen Cross-platform mogelijkheid zijn. Dis gedaan omdat PC spelers zo een voordeel kunnen hebben door het gebruik van muis en toetsenbord. De game is niet free-to-play, maar het goede nieuws is wel dat alle maps en characters die worden toegevoegd na de launch van de game, gratis te downloaden zijn!

Wat vinden jullie van deze Animated Shorts? Moeten meer games dit soort reclame maken of is het alleen maar misleidend?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek