Overwatch wint de Game Developers Choice Awards’ Game of the Year

Game Developers Choice Awards

Gisteren vond de 17e editie van de Game Developers Choice Awards plaats in San Francisco. De Game Developers Choice Awards zijn een onderdeel van de Game Developer Conference. Overwatch ging er met de hoofdprijs vandoor, namelijk de award voor Game of the Year.

De Game Developer Choice Awards zijn prestigieuze prijzen in de game wereld. Ze worden namelijk uitgereikt door de beste game developers binnen de industrie. Overwatch werd deze editie bekroond tot beste game van 2016. Het kreeg niet alleen de Game of the Year award, maar ook nog die voor Best Design. De Best Desing award werd behaald doordat Overwatch een goede balans tussen de karakters heeft gevonden en goed uitgewerkte game mechanics. De enige andere game die er met twee awards vandoor ging was Inside. Inside kreeg namelijk zowel de Best Audio als de Best Visual Art award. Deze awards gingen naar Inside, omdat de game een sterke sfeer creëert.

De meest verrassende award winnaar zal voor veel mensen No Man’s Sky zijn. No Man’s Sky is namelijk totaal niet goed ontvangen door reviewers en het publiek en heeft aardig wat fouten gemaakt. De game krijgt echter toch een award voor innovatie. Het logaritme dat de game gebruikte voor het simuleren van nieuwe planeten was namelijk revolutionair. Misschien wel de minst verrassende winnaar is Pokemon Go. Pokemon Go wint namelijk de award voor beste mobile game. Het is waarschijnlijk de meest gedownloade mobile game wereldwijd.

Alle winnaars

Best Audio

Inside (Playdead)

Best Debut

Campo Santo (Firewatch)

Best Design

Overwatch (Blizzard Entertainment)

Best Mobile/Handheld Game

Pokemon Go (Niantic)

Innovation Award

No Man’s Sky (Hello Games)

Best Narrative

Firewatch (Campo Santo)

Best Technology

Uncharted 4: A Thief’s End (Naughty Dog)

Best Visual Art

Inside (Playdead)

Best VR/AR Game

Job Simulator: The 2050 Archives (Owlchemy Labs)

Audience Award

Battlefield 1 (EA DICE)

Game of the Year

Overwatch (Blizzard Entertainment)

Pioneer Award

Jordan Mechner

Ambassador Award

Mark DeLoura

Lifetime Achievement Award

Tim Sweeney

Voor verdere informatie over de award show en de winnaars van voorgaande edities kun je terecht op hun website.

 

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek