Paladins bereikt vier miljoen spelers op PC

Paladins

De Hero-based shooter Paladins, die erg veel lijkt op Overwatch heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Maar liefst vier miljoen spelers hebben de game al gespeeld. Dat terwijl Battleborn de afgelopen 24 uur minder dan 250 spelers in totaal telde op PC.

De free-to-play shooter is op moment van schrijven een van de meest populaire games op Steam. De game heeft gisteren maar liefst 42.000 spelers tegelijk online gehad en bezet daarmee plek 7 in de top 10 meest populaire Steam games.

“The worldwide response to Paladins has been incredible,” vermeldde Hi-Rez COO Todd Harris in een statement. “It has been thrilling to see the game grow week-over-week since the Steam open beta began in mid-September, as well as to hear all of the player feedback, which we are constantly using to improve the game.”

Helemaal niet zo gek dat de game het zo goed doet. Overwatch loopt namelijk ook als een trein en aangezien deze free-to-play game er veel op lijkt kan het haast niet anders. Daarnaast is SMITE ook een van de meest gespeelde spellen via Steam en deelt het dezelfde ontwikkelaars.

Hi-Rez zegt zelf niet dat het een kopie is van Overwatch maar bekend wel dat Blizzard’s Hero shooter een inspiratiebron is geweest voor Paladins. Zelf vergelijken ze de game liever met Team Fortress 2.

Paladins is op dit moment gratis te spelen in de Open Beta via Steam. De game zal uiteindelijk ook naar Playstation 4 en Xbox One komen (net als SMITE).

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek