Paladins, Team-Based shooter aangekondigd

paladins game

Hi-Rez Studios, de makers van de actie MOBA genaamd SMITE komen met een nieuwe titel in 2016. Paladins gaat een team-based shooter worden, tijdens Gamescom 2015 wordt er een early build bespeelbaar gemaakt van de game. Paladins zal beschikbaar worden voor de PC en de huidige generatie console, net als SMITE, geheel free-to-play.

Paladins, een First-person team-based shooter met sterke strategische elementen. Deze game combineert een rijke fantasie setting met snel en veel actie, maak je dus klaar voor een first-person shooter waar je met je team een strategie moet bedenken om je vijanden te verslaan in een fantasierijke omgeving. Naast deze snelle actie, ontwikkeld je character zich langzaam tijdens het spel door setjes van te verzamelen kaarten. Deze setjes kaarten zorgen er voor dat je character een set van abilities krijgt die je naast het pew-pew-pew gedeelte kunt gebruiken. Meer is er nog niet bekend, maar je kunt zelf wel indenken waar deze abilities zoal voor kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan snellere beweging, extra wapenschade, speciale aanvallen, manieren om jou en je teamgenoten te verdedigen met een tijdelijk schild, of genezingen. Wat het allemaal precies gaat worden gaan we zien op Gamescom, want voor het eerst wordt er een speelbare versie neergezet voor bezoekers van Gamescom.

Raar maar waar, is Paladins een jaar lang onder doek gebleven, en dat met al deze lekkers tegenwoordig. Omdat dit de aller eerste keer is dat mensen van buitenaf de game gaan ervaren zijn de ontwikkelaars heel benieuwd naar de belevingen van andere, en zijn zij klaar om gebombardeerd te worden met feedback.

“We’ve focused on making something we find fun and competitive, and soon players will help us craft how Paladins grows from here.” Aldus Todd Harris, Chief Operational Officer van Hi-Rez Studios.

In Paladins, worden twee teams tegen elkaar opgezet. Elk character wordt uitgerust met een primair wapen, een set van combat en movement abilites, en een persoonlijke mount om je snel van het ene naar het andere gevecht te verplaatsen. spelers kunnen bij het begin van een wedstrijd een deck van kaarten kiezen welke je aan kunt passen. Tijdens de wedstrijd kun je deze kaarten gebruiken en evolueren als je in de wedstrijd level-up gaat. Dit zorgt voor verbeteringen van je strenght, defence of utility tijdens dezelfde sessie.

Paladins komt naar de PC en huidige generatie consoles in 2016.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek