Pachter: Ik geef Pokemon Go vier maanden

Pokemon Go

Michael Pachter is een analyticus wie een mening heeft over allemaal zaken. Hij probeert de markt te voorspellen en geeft zijn opinie eraan. Vandaag heeft de beste man wat te zeggen over het succes van Pokemon Go, en voor Nintendo is het beter als hij ongelijk heeft.

Pachter zegt namelijk over Pokemon Go dat het een hype is die over een paar maanden weer afsterft. Op dit moment is Pokemon Go officieel uitgebracht in Amerika, New Zeeland, Australië en sinds vandaag ook in Duitsland. De game is via een omweg ook te downloaden voor mensen buiten deze gebieden en dit wordt massaal gedaan. Pachter zijn verklaring was als volgt:

Pokemon Go

“The game requires couch potatoes to get off the couch, and the novelty will wear off when they get tired or when their phone batteries die,” says Michael Pachter, a Wedbush Securities analyst. “I give this four months at the top of the charts, then it will fade.”

Hij zegt dat zodra mensen het zat worden om van de bank af te gaan of hun batterij op gaat dat mensen stoppen met het spelen van Pokemon Go. Dit spreekt natuurlijk wel berichten tegen zoals bol.com die meldt dat het aantal verkopen van powerbanks ontzettend zijn gestegen de afgelopen dagen.

Dat Nintendo een goudmijn in handen heeft is wel duidelijk, de vraag blijft alleen hoelang mensen geboeid blijven aan het vangen van de fictieve wezens. Overal op het internet zien we verhalen opduiken van mensen die Pokemon Go spelen en zelfs ons Nederland lijkt zwaar gevat te zijn door de enorme hype die is ontstaan. De tijd moet uitwijzen of Patcher gelijk heeft of dat Niantic en The Pokemon Company het spel van updates kunnen blijven voorzien waardoor de interesse ernaar groot blijft.

Heb jij al Pokemon Go gespeeld ondertussen? Laat het ons weten in de comments.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek