PC spellen naar je Nintendo Switch streamen

nintendo switch

PC spellen naar je Nintendo Switch streamen. Het klinkt als een droom natuurlijk om de Steam library die je hebt opgebouwd te spelen op de handheld van Nintendo. Toch zou het zomaar kunnen dat in de toekomst dit mogelijk is met project RAINWAY.

Project RAINWAY

Een ontwikkelaar heeft namelijk een project opgestart genaamd RAINWAY. Met deze applicatie zou het mogelijk moeten zijn om in de toekomst PC spellen te streamen naar alle andere mogelijke devices, waaronder de Nintendo Switch. Wat het speciaal maakt voor de Switch is natuurlijk dat dit een draagbaar apparaat is met fysieke knoppen. Je kunt dus overal waar je gaat straks Dark Souls spelen. De ontwikkelaar heeft dit nu op zijn website staan:

Leverage the power of your PC

Enjoy Civilization VI from the comfort of your couch with a tablet, play Stardew Valley on the go from your phone or just enjoy your favorite PC games on macOS and Linux all at 60FPS.

No additional hardware required

Any GPU that supports DirectX 11 can take advantange of the Rainway MSG protocol.

Pain-free setup

Rainway handles configuring your network and securing your connection so the only thing you have to worry about is playing your games.

Op Reddit kreeg hij vervolgens allemaal vragen waaronder over de Switch:

Nintendo Switch

De maker van het project zegt dus dat de applicatie beschikbaar gaat zijn in de Nintendo eShop. Een gevalletje eerst zien en dan geloven natuurlijk. Een applicatie als deze zou normaal gesproken toch niet in de plannen van Nintendo voorkomen. Ook lees je op de afbeelding dat er support komt voor de Xbox One van Microsoft. De maker heeft een website online gezet waarin je de vooruitgang zou kunnen gaan volgen: Project RAINWAY. Zelf zullen wij natuurlijk ook dit project in de gaten houden.

Welk spel zou jij overal met je mee naartoe willen nemen? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek