Persona 5 krijgt Japan release date

De tijd op de klok die de persona 5 website liet zien is op. Al enige tijd speculeerde men dat wanneer de countdown voorbij is, er een release date zou komen. Dit blijkt waar te zijn. Atlus bevestigde tijdens een livestream event namelijk dat Persona 5 op 15 september 2016 zal releasen in Japan.

Een release date voor de westerse markt is nog niet bevestigd. De “Anniversary Edition” van Persona 5 werd ook aangekondingd. Deze zal een art book, de soundtrack, DLC en meer bevatten. Het is namelijk 20 jaar geleden dat Persona haar debut (in 1996) maakte.

Persona 5 Japan

De bedoeling was eigenlijk dat Persona 5 in 2015 uit zou komen. In september werd door Atlus echter aangekondigd dat de release zou worden uitgesteld. Een nieuwe release date werd niet duidelijk gemaakt. Fans van de serie moesten het doen met een vage “zomer 2016″belofte. De game zal op zowel de Playstation 3 als de Playstation 4 uit komen.

Het spel zal een groep studenten, die zich niet op hun plek binnen de maatschappij voelen, volgen. De studenten zullen samenkomen door een gedeeld doel na het vinden van de Isekai-Navi. De groep noemt zichzelf de “Phantom Thieves of Hearts” en gebruikt de Isekai-Navi om de harten van anderen binnen te dringen en hun kwade bedoelingen te stelen.

Atlus liet ook een nieuwe trailer met daarin nieuwe beelden en de release date zien:

Persona 5 director Katsura Hashino vertelde al eerder dat Atlus een andere uitdaging aanneemt door een enorme school setting te fuseren met een kleine romantische setting. In de vorige game hield het verhaal namelijk in dat een groep achter een bad guy die voor iedereen intimiderend was aan zat. Deze keer zal het gaan om een groep studenten die worden opgejaagd door verschillende gebeurtenissen als gevolg van de rechtvaardigheid waarin zij geloven. De bedoeling is dat het verhaal ook de spanning van het dagelijks leven van de personages zal weergeven.

 

Hoewel het een lange tijd kan duren hopen wij natuurlijk op een westerse release.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek