Persona 5 teaser website is live!

Atlus, de studio die voornamelijk bekend is van hun populaire Shin Megami Tensei serie, heeft eindelijk de website van haar razend populaire JRPG Persona 5 live laten gaan. Persona 5, een vervolg op Persona 4 die in 2008 verscheen voor de Playstation 2 is het langverwachtte nieuwe deel in de serie. De game zou eerst verschijnen in het najaar van 2014 maar werd door Atlus uitgesteld vanwege onduidelijke redenen.

Een aantal dagen geleden zorgde een Japanse retailer genaamd Genki voor opschudding door een poster van Persona 5 op Twitter te zetten die in relatie stond met een actie voor de marketing campagne voor de game. De tweet is inmiddels al verwijderd maar de bedoeling was dat klanten naar de winkel zouden gaan om hints te zoeken van de game en hiermee goodies konden winnen.

Momenteel valt er op de nieuwe site nog niet veel te zien behalve het Persona 5 logo en ‘Coming soon’ echter wanneer men in developer mode de code van dichterbij bekijkt vallen de folders ‘TGS2015’ en ‘qr’ op.

Verwacht wordt dat Atlus de game’s officiele release date zal aankondigen tijdens de 40-uur-durende stream die zij doen tijdens de Tokyo Game Show.
Vanwege de late aankondiging vreesden veel fans dat het nieuwe deel niet dit jaar zou verschijnen maar zowel Atlus als hun PR-manager John Hardin hebben verzekerd dat de game in Japan en de Verenigde Staten zal verschijnen in 2015.

Er gaan momenteel geruchten dat Atlus ook van plan is om een PC-versie op een later moment uit te brengen van de game maar deze is tot heden nog niet bevestigd of ontkracht. Het zou voor de Shin Megami Tensei serie de eerste single player game zijn die ooit op PC zou verschijnen.

Bekijk hier de Persona 5 gameplay trailer;

Persona 5 zal uitkomen voor Playstation 3 & 4 maar momenteel is voor Europa nog geen bevestiging voor het releasemoment.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek