Persona 5 uitgesteld tot 2016

Atlus presenteerde tijdens de aanloop naar de Tokyo Game Show haar 3e en nieuwste trailer voor Persona 5. Hoewel de game aanvankelijk gepland stond voor 2015 is deze toch vertraagd naar 2016. Dit werd bekend gemaakt tijdens de 40-urige durende stream op Niconico, de Japanse thuisvariant van Youtube.

Game-director Katsuro Hashino gaf uitleg betreffende de alweer 2e delay voor de game met als reden dat hoewel alle delen van de game al klaar zijn, het team extra tijd nodig heeft om het een goedlopend geheel te maken. Tot een week geleden werd nog verwacht dat de game alsnog in 2015 het licht zou zien mede door verschillende leaks en signalen vanuit Atlus zelf. Echter, hoewel de developers de game graag dit jaar nog de release hadden zien gebeuren, kiezen zij er toch voor om meer tijd uit te trekken voor de game. Gezien de vele reacties op Twitter na de aankondiging zijn veel fans teleurgesteld maar tonen zij wel respect en begrip voor het feit dat het team liever een goed functionerend en meeslepende game wilt releasen dan het nog voor het einde van het jaar de schappen in te forceren. De release van de game is nu vertraagd naar de zomer van 2016 voor Japan en het najaar van 2016 voor de Verenigde Staten. Wederom is voor Europa geen release moment aangekondigd maar er wordt verwacht dat de release niet samen zal vallen met de Amerikaanse release. Persona 5 is het vervolg op het razend populaire Persona 4, een JRPG die aspecten van dungeon crawling, RPG en dating-sim aspecten combineert tot een geheel. Hoewel de game van origine voornamelijk in Japan haar fanbase had, is sinds het 3e en 4e deel een cult-following ontstaan in zowel Europa en Amerika.

Bekijk hier de nieuwste trailer van Persona 5;

Persona 5 zal naar verwachting verschijnen in de zomer van 2016 in Japan, eind 2016 voor Amerika en een nog nader te noemen datum voor Europa.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek