Phil Spencer, Head of Xbox, over Xbox One exclusives

Phil Spencer Xbox One

Phil Spencer, Head of Xbox, reageert eindelijk weer op zijn volgers via Twitter. Uitlatingen over de exclusives voor Xbox One wordt veel besproken door de fans en Spencer deelt zijn eerlijke mening met de fans.

Het was een sterk begin van 2017 voor de Playstation 4. Met onder andere Horizon Zero Dawn en nog veel meer exclusieve titels op komst zoals Uncharted: The Lost Legacy, Crash Bandicoot en God of War ziet het er rooskleurig uit voor Sony’s console, maar hoe zit het met Microsoft’s Xbox One?

Xbox One kent een paar exclusieve titels die in het najaar zullen verschijnen. Dit vinden veel fans jammer. Waarom komen er binnen een bepaalde tijd opeens drie nieuwe titels uit, terwijl we de rest van het jaar niets te zien krijgen? Spencer is het eens met de kritiek en geeft toe dat hij liever ook ziet dat er door het jaar heen ook exclusive titels verschijnen. Het is moeilijk om hier een balans in te vinden.

Spencer legt in een volgende Tweet indirect uit waarom deze first-party exclusive games in het najaar verschijnen. Microsoft wil de games ongeveer gelijktijdig lanceren met Scorpio, Microsoft’s opgevoerde Xbox One. Een mooie launch zou volgens Spencer de verkoop van de krachtigere console moeten aanmoedigen.

Phil Spencer bevestigd ook de terug komst van kleinere evenementen aan in een reactie op een fan die vraagt of er naast Gamescom en E3 ook kleinere evenementen zullen verschijnen.

Microsoft wilt dus hun exclusieve titels nog even in de oven laten garen tot Scorpio verschijnt om de console met een krachtige line-up de wijde wereld in te gooien. Wat vind jij van deze startegie?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek