Pikachu is een detective in deze Japanse game

Detective Pikachu

Een game waar Pikachu de hoofdrol speelt die in 2013 al geteased werd zal op 3 februari eindelijk het daglicht zien, in Japan tenminste. Het spel lijkt verder niets te maken hebben met Pokémon. Of het spel ook onze kant op komt is nog niet duidelijk.

Detective Pikachu: Birth of a New Combination is een game waarin Pikachu de rol van een detective op zich neemt. In tegenstelling tot de klassieke Pokémon games en films lijkt Pikachu in dit spel wel te kunnen praten. Ook heeft de bliksem muis een enorme hoeveelheid gezichtsuitdrukkingen, wellicht om zijn gevoel over de zaak uit te drukken?

Eerder ging er al een gerucht de rondte dat Pikachu in deze game zou reageren op de gezichtsuitdrukkingen van de speler, met behulp van de camera in de 3DS. Of deze feature ook in de game verwerkt zit is nog steeds niet duidelijk, alhoewel het er wel erg op lijkt aangezien Pikachu veel gezichtsuitdrukkingen kent in de trailer.

In het spel zal je de mysteries niet alleen oplossen. Je zal worden geholpen door niets minder dan een mens. Samen zullen jullie de mysteries moeten oplossen. Was het niet leuker geweest als de gele bliksem muis alleen maar Pika Pika kon zeggen zodat jouw partner moest raden wat je precies bedoelde?

Ongetwijfeld zal dit een van de vreemdste Pokémon games ooit zijn. Het is vrij onduidelijk waar het spel precies om draait. Heeft het mysterie wat Pikachu gaat oplossen met Pokémons te maken of wordt de muis puur gebruikt om er voor te zorgen dat de game goede verkoopcijfers genereert? Wat denken jullie hier over? Zouden jullie een detective game aanschaffen alleen al omdat er een Pokémon in voor komt?

Pikachu is een speurneus

Detective Pikachu: Birth of a New Combination zal op 3 februari worden uitgebracht in de Japanse Nintendo Eshop voor 1500 yen, ongeveer 12 euro, over een westelijke uitgave is nog niets bekend.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek