Plashr, AirBnB voor games

Sinds een kleine week biedt Plashr gamers uit heel Nederland een nieuwe manier om games te lenen in hun eigen buurt. Het concept lijkt op AirBnB, waar mensen hun huis of appartement kunnen verhuren aan anderen, en speelt in op de trend van een sharing economie waar de huidige markt zich voor leent.

Op plashr.nl kunnen mensen vanaf nu hun fysieke games en gaming gear aan elkaar uitlenen. Plashr faciliteert daarbij de middelen (website, registratiesysteem, zoeksysteem, betalingssysteem, etc.) die gamers kunnen gebruiken om hun spellen voor PC en Consoles online te plaatsen. Aanbieders kunnen hierdoor een leuk zakcentje verdienen (om nieuwe spellen van te kopen) en leners kunnen tegen aan fractie van de winkelprijs gamen.


Vincent Onderdelinden
, één van de twee oprichters van Plashr.

“Gamen is bovenal een dure hobby waardoor je niet altijd alle games kan spelen die je zou willen spelen. We hopen gamers op deze manier de kans te geven die games toch te spelen. Daarnaast ontmoet je op deze manier ook nieuwe mensen in de buurt met dezelfde hobby. We hopen dat gamers elkaar op deze manier ook weer online toevoegen waardoor je ook nieuwe gamebuddy’s krijgt.”


Jorrin Sebregts
, de tweede oprichter van Plashr.

“Tot op heden kun je alleen games nog aan anderen uitlenen.” Hier komt op korte termijn wel verandering in, aldus Jorrin Sebregts. “We hebben ontzettend veel ideeën, maar op korte termijn willen we ook voor gaming accessoires zoals controllers ruimte bieden. Op de lange termijn zouden we het leuk vinden om bijvoorbeeld mensen in staat te stellen om LAN parties te organiseren via het platform. Maar alles op zijn tijd.”

Om de start van het platform te vieren verloot Plash onder de eerste 100 aanmelders die één van hun games aanbieden op plashr.nl tien keer, één week gratis games lenen. Bovendien verloot Plashr onder de eerste 100 delers een nieuwe game naar keuze! Meld je dus nu aan om kans te maken!

Tags

Over: Helldon

Mijn naam is Iwan de Haan, eigenaar van intheGame en een zeer fanatieke gamer in hart en nieren. Al zolang ik kan herinneren ben ik al deel van de intheGame community. Daarvoor ook bij de grotere, betere community meegespeeld. Ook in de serieuzere, hogere gaming scene heb ik mijn knopjes mogen drukken.. Wil je meer informatie over mij weten, je kunt me dagelijks vinden bij ons op Discord!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek