Platinum Games hint naar PC release voor Vanquish

Vanquish verscheen oorspronkelijk enkel voor de Playstation 3 en Xbox 360 in 2010. De game verschijnt mogelijk in de toekomst ook op PC nadat Platinum Games een afbeelding van de game verstopt in de PC versie van Bayonetta.

Bayonetta, een andere game van Platinum verscheen recentelijk vrijwel uit het niks op Steam nadat er countdown-website opdook met een Bayonetta achtergrond erin.

Bayonetta verscheen dus op PC en de fans waren hier dolgelukkig mee, de game loopt lekker soepel en is daarmee een geslaagde poort, aldus veel Bayonetta fans. De game heeft recentlijk een hele kleine patch mogen ontvangen van 22KB. Deze update voegde niets meer toe dan een avatar van Sam Gideon, de protagonsit van Vanquish, in de extra folders van Bayonetta.

Vanquish

Platinum Games heeft ontdekt geslaagd te zijn in het creëren van een port van een 2009 console game en gaan verder op deze tour. Is dit dan de eerste teaser voor een Vanquish PC release? De fans van de game wachten al een hele poos op dit bericht.

Vanquish is een third-person shooter die werd ontwikkeld onder leiding van Shinji Mikami. Mikami staat onder andere bekend om zijn werkzaamheden bij Capcom en Platinum Games waar hij heeft gewerkt aan de Tripple A series Resident Evil en Devil May Cry.

Er is nog geen woord vanuit Platinum, of de uitgeverij SEGA omtrent een PC release van Vanquish, maar na de ophef die deze “update” met zich mee krijgt zal een statement waarschijnlijk niet lang achterblijven.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek