Platinum Games president stapt op

Platinum games

De president van Bayonetta en Scalebound developer Platinum Games is opgestapt. De Japanse gaming site Game Business meld dit. Het nieuws is ons duidelijk geworden aan vertaalde tekst van Kotaku. Tatsuya Minami zou sinds eind maart zijn opgestapt.

Tatsuya Minami zou zijn vervangen door Kenichi Sato. Of Minami bij Platinum Games blijft en of hij een andere rol zal vervullen is onduidelijk. De management shift, die ook enkele nieuwe leden toe voegde aan de board of directors, gebeurt tijdens de 10th anniversary van Platinum Games als een studio. Onder andere Atsushi Inaba en Seigo Tabira zijn toegevoegd aan het team van het bedrijf. Of Minami het bedrijf heeft verlaten vanwege de toekomstige plannen om third party games met licensed property te doen of vanwege de dalende cijfers van Platinum is niet duidelijk. Beide zouden redenen voor zijn vertrek kunnen zijn. Minami begon natuurlijk zelf ooit als developer maar heeft zijn creatieve kant opgeofferd voor de developers binnen Platinum. Ook dit kan een reden voor vertrek zijn. Minami hield het bedrijf namelijk draaiend en moest dan ook regelmatig streng optreden.

Minami Platinum Games

Minami werkte voor Capcom waarna hij in 2006 zijn eigen bedrijf ODD oprichtte. Dit bedrijf werd later samengevoegd met SEEDS (opgestart door Inaba) waarna ze later hun naam veranderde in Platinum Games. Minami staat nog steeds vermeld op de website als de president van de studio. Platinum Games hebben dan ook niet gereageerd op een verzoek van antwoorden van Kotaku. Het bedrijf heeft dan ook nog geen publieke statement gemaakt. Deze zal waarschijnlijk nog volgen.

Platinum Games laatste game is Star Fox Zero voor de Wii U. Het bedrijf werkte samen met Nintendo aan de game. Het bedrijf zit ook achter de aankomende Xbox One exclusive Scalebound. Minami plaatste onlangs dan ook een bericht waarin hij vertelde enthousiast te zijn over het bedrijf haar stralende toekomst.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek