PlayerUnknown’s Battlegrounds zet record voor meest actieve spelers

PlayerUnknown’s Battlegrounds is tot nu toe voor velen dé game van 2017 en dit betaalt zich uit in een enorm succesverhaal.


De game is meer dan vier miljoen keer over de digitale toonbank op Steam in juni, maar volgens Steam Spy ligt dat aantal inmiddels op zes miljoen. Ook is PUBG nu goed voor een record: volgens Steam Spy waren er 481.304 mensen die tegelijkertijd bezig waren met het spel, waardoor ontwikkelaar Bluehole nu kan zeggen dat zijn game de meeste gelijktijdige spelers had van alle games die niet ontwikkeld zijn door Valve.

Hiermee verslaat PlayerUnknown’s Battlegrounds games zoals GTA 5, Fallout 4 en Payday 2. Als we games die ontwikkeld zijn door Steam/Valve meenemen, moet PUBG het met een derde plek doen. Dota 2 staat met 1.291.328 spelers op de eerste plek en Counter-Strike: Global Offensive op plek twee met 850.485 gelijktijdige spelers.

Dus dat de game van Bluehole een gigantisch succes is en met veel nieuwe features in het vooruitzicht, zoals ondersteuning voor mods, nieuwe maps en meer customisation-opties, lijkt daar voorlopig nog geen einde aan te komen. Hoewel Brendan Greene, oftewel PlayerUnknown zelf, inmiddels is teruggekomen op de garantie dat zijn creatie Early Access uiterlijk in oktober verlaat, staat de definitieve release op pc nog wél gepland voor dit jaar.

Ook wordt er gewerkt aan een Xbox One-versie van de game, die volgens Bluehole al op 30 à 40 fps draait op de Xbox One X. Het lijkt echter waarschijnlijk dat Xbox-gamers tot volgend jaar moeten wachten om aan de slag te kunnen met PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek