PlayStation 4 heeft een grote voorsprong

PS4 vs Xbox

Dat zijn enkele woorden die Head of Xbox Phil Spencer uitsprak tijdens zijn interview op GeekWire Summit 2015. De voornaamste reden voor de grote achterstand die Microsoft momenteel heeft met de Xbox komt vooral door de gefaalde plannen voor de Xbox One voordat deze werd uitgebracht volgens Phil Spencer.

Als je ieder jaar netjes de E3 volgt dan kan je je het misschien wel herinneren. De beruchte aankondigingen van Microsoft over de Xbox One, bijvoorbeeld “Always-on” of dat de Xbox One geen used-games kon afspelen. Na flink wat commentaar en vast ook wel wat dreigementen hier en daar zijn al deze restricties en voorwaarden voor de Xbox One ver teruggeschroefd.  Ondanks dat deze restricties en voorwaarden zo goed als verdwenen zijn blijft de Xbox One toch achter, hoe komt dat?  Het vertrouwen van de loyale Xbox Gamer is simpelweg verloren gegaan door deze uitspraken van Microsoft.

Phil Specer zei: “Whether it’s always-on, used games, whatever the feature was, we lost the trust in them that they were at the center of our decision-making process,” waaraan hij toevoegt: “Were we building a product for us, or were we building a product for the gamers?”

Natuurlijk heeft Sony hier mooi op ingespeeld, zoals hier de reactie van Sony op het hele verhaal dat Microsoft’s Xbox One geen used games kon afspelen:

Microsoft heeft op dit moment geen idee of ze ooit gelijk komen te staan met de verkoopcijfers van de PlayStation 4, wel geeft Phil Spencer aan dat hij zeer tevreden is met de richting waar de Xbox nu naar toe aan het gaan is, de line-up en plannen bevallen hem wel. Toen er aan hem gevraagd werd of ze de PlayStation 4 nog voorbij konden komen reageerde Phil met het volgende:

“You know, I don’t know. You know, the length of the generation… They have a huge lead and they have a good product. I love the content, the games lineup that we have.”

Een heel nauwkeurig beeld van de verkoopcijfers is er niet momenteel, op 30 juni 2015 heeft Sony 25,3 miljoen PlayStation 4 consoles wereldwijd verscheept. De enige meting die we hebben van de Xbox One was dat ze 10 miljoen consoles hadden verscheept in november 2014. Hier beneden in het filmpje kan je het hele interview zien met Phil Spencer, op 08:00 zie je een grafiek met het aantal verkochte consoles.

Wat denken jullie? Kan de Xbox One de PlayStation 4 nog bij blijven?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek