Playstation 4 meer dan 100 miljoen keer verkocht

playstation 4

Sony maakt haar jaarlijkse verkoopcijfers bekend en daaruit blijkt dat de Playstation 4 officieel meer dan 100 miljoen keer verkocht is. Daarmee is de Playstation 4 de snelst verkopende home gaming console ooit. De console verkocht sneller 100 miljoen exemplaren dan de Playstation 2 en de Nintendo Wii.

De Playstation 2 heeft er 5 jaar en 9 maanden over gedaan om 100 miljoen exemplaren te verkopen. Nintendo Wii nog iets langer. Playstation 4 wint het met 2 maandjes en verkoopt 100 miljoen consoles in 5 jaar en 7 maanden. In onderstaande Tweet kan je aan de lijn afleiden hoe snel de consoles verkocht zijn door de tijd heen. Opvallend is dat de Playstation 3 boven de Xbox 360 staat terwijl de 360 over het algemeen de meest populaire console was de vorige generatie. De releasedatum is niet meegerekend in dit overzicht. Xbox 360 kwam ongeveer een jaar eerder uit dan de Playstation 3, waardoor deze over het algemeen een stuk populairder is geweest. Aan het einde van de vorige generatie is de Playstation 3 wereldwijd vaker verkocht dan de Xbox 360. Hier heeft de Aziatische markt waarschijnlijk een grote invloed op uitgeoefend aangezien Xbox hier nooit een sterke voet heeft gehad.

Andere opmerkelijke cijfers zijn dat digitale media steeds populairder begint te worden en dit jaar zelfs de overhand heeft gekregen. Vanuit alle verkopen blijkt dat 53% van de cijfers voortkomen uit digitale software via de Playstation Store, 42,9% fysieke software en 3,2% aan Playstation 4 hardware. Sinds de release van de Playstation 4 zijn er maar liefst 1 miljard PS4 spellen verkocht wereldwijd.

Had jij verwacht dat Sony’s laatste zo succesvol zou zijn? Denk je dat het aantal verkochten exemplaren de Playstation 2 en/of Nintendo Wii nog gaan passeren?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek