Playstation 4 Update 4.00, wat weten we tot nu toe?

Sony heeft gisteren een hoop informatie vrijgegeven over de nieuwe en tevens zeer grote update die de Playstation 4 zal gaan krijgen. Sony’s John Koller heeft deze features op een rijtje gezet. In de update zitten allemaal quality-of-life veranderingen in bijvoorbeeld de UI, folders en menu’s. Lees hier beneden wat we tot nu toe weten.

De update heeft een codenaam gekregen: Shingen. Mensen in een publiek beta programma zijn speciaal geselecteerd voor de beta, zit jij daarbij? Houdt dan goed je e-mail in de gaten.

Playstation 4 Update 4.00 Sony

Allereerst wordt de main user interface aangepast en makkelijker gemaakt. Over het algemeen zal deze er hetzelfde uit zien maar er komen een hele boel aanpassingen en verbeteringen, zo laat Koller weten. Dit zal voor sommigen meteen op gaan vallen. Dingen als nieuwe achtergronden, background options en popup notifications zijn verbeterd en er zijn bepaalde icons aangepast.

Er is ook een aantal veranderingen gemaakt in het Quick Menu. Hij is sneller, compacter en makkelijker gemaakt. Het menu zal nog maar een klein deel van het scherm in gebruik gaan nemen en je hoef niet je gameplay te pauzeren om er gebruik van te kunnen maken.

Playstation 4 Update 4.00

Het Quick Menu zal je nu dus snel en efficiënt informatie gaan geven zonder dat jij terug naar je Home Screen moet gaan. Je kunt hierin de status van je vrienden zien, welke games ze spelen en ze inviten. Er zijn ook shortcuts gemaakt voor je Party, Favorite Groups en Communities. Je kunt je Quick Menu ook editen naar hoe jij het makkelijk of snel vind.

Het Share Menu is ook aangepast. Net als bij het Quick Menu zal deze ook nog maar een deel van je scherm in bezetting gaan nemen. Het zal een save maken van je laatste gedeelde video of screenshot op de specifieke Social Media waarop je hem hebt gepost. Dit zal het proces van het sharen een stuk makkelijker maken voor gebruikers van deze functie.

Playstation 4 Update 4.00 Sony

Het sharen van twitter video’s heeft een leuke upgrade gekregen. Je kunt nu 140 seconden lang opnemen, voorheen was dit maar tien seconden. Er is nu ook een folder die je de videos en screenshots laat ordenen naar jouw wens. Je kunt ook een tab maken met jouw favoriete games erin. Dit kun je hierboven zien. Alles wordt een stuk persoonlijker.

Er zijn ook een aantal redelijk grote veranderingen in de Playstation 4 library gemaakt. Er zal nu een tab komen genaamd ”Purchased”. Deze zal alles laten zien wat jij hebt gekocht aan games en in-game. Ook demo’s en apps kun je hierin vinden. De Games en Applications tab zal zich nu focussen op wat jij geïnstalleerd hebt, niet op alles wat je hebt. Er zijn nieuwe tools die jou de Library laten aanpassen. Je kunt ze nu sorteren op bijvoorbeeld purchase date of install status. Je kunt nu ook je Trophies offline bekijken.

Playstation 4 Update 4.00 Sony

Er zal een Offline Mode optie verschijnen bij je account, zoals hier boven te zien is. Hierin kun jij je volledige Trophy collectie bekijken terwijl je offline bent. Er is ook een optie gekomen voor de Hidden Trophies. Je kunt nu de naam en informatie displayen terwijl de Trophy wel ”hidden” zal blijven.

Dit zijn de features die tot nu toe bekend zijn. De update zal in beta gaan ergens in augustus 2016. Bij de uiteindelijke release van de update zullen er nog veel meer functies komen. Wij zullen jullie up-to-date blijven houden! Laat ons weten wat jij tot nu toe van de veranderingen vind die in de toekomst zullen gaan komen.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Azari

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek