Playstation 4 update veroorzaakt problemen

Playstation 5 Sony Art

Sony heeft recent een nieuwe update voor de Playstation 4 uitgebracht die meerdere dingen moest repareren en het dashboard een visuele transformatie moest geven. De update heeft tot nu toe niets gerepareerd en veroorzaakt alleen nog meer problemen.

Normaal gesproken moet een firmware update de console goed doen, echter heeft de laatste update de Playstation het moeilijk gegeven. De console heeft met patch 4.7 kuren gekregen van soft-bricken.

Soft-bricken is niet heel erg maar voor veel casual gamers toch wel iets om verontrust over te worden. Je merkt aan je console of die gesoft-bricked is door het feit of deze normaal opstart of niet.

Veel mensen hebben last van dit probleem echter een gebrickde console is tamelijk makkelijk op te lossen, volgens veel gebruikers die met hetzelfde probleem zitten op deze grote reddit thread.

Door je console te booten in safe mode kun je gewoon weer je games spelen. Om de console te booten in safe mode moet je eerst je Playstation helemaal uitmaken (dit betekent ook van slaapstand halen). Zet hem nu aan door middel op de knop te duwen die op de console zit, hou de knop vast totdat je twee keer een piep hoort. Als je het correct hebt gedaan start je console nu op in safe mode.

Het beste wat men kan doen in safe mode is de Playstation’s database te herstellen. Als dit niet werkt wordt er aangeraden om de firmware update opnieuw te installeren maar dit keer in de safe mode.

Sony heeft echter gezegd dat zij dit probleem zo snel mogelijk zullen oplossen om meer paniek en klachten te voorkomen.

Heb jij last van een soft-bricked console dankzij de nieuwe Firmware Update? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Een fix zal er snel aankomen volgens Sony maar men weet nog niet wanneer hij beschikbaar is. 

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek