PlayStation 4 wint Black Friday

Black Friday is weer geweest en dat betekend dat veel gamers weer een iets grotere backlog hebben. Een interessante periode voor de sales ook is kijken wie in deze periode het beste heeft verkocht. InfoScout heeft een aantal dingen vrijgegeven over de verkoop tijdens deze periode.

InfoScout heeft informatie verzameld over verkopen van consoles en software tijdens Black Friday en hieruit vallen enkele dingen uit op te maken. Laten we als eerste kijken naar de hardware die is verkocht tijdens Black Friday:

Console_Verkopen_Black_Friday

Hieruit valt op te maken dat de PlayStation 4 het beste heeft verkocht in Amerika tijdens Black Friday. Maar de voorsprong is nipt, de Xbox One zit letterlijk op de hielen van de PlayStation 4. Minder goed nieuws is voor Nintendo welke met slechts zeventien procent aardig achter loopt op de andere twee consoles. De console van Nintendo heeft het dus moeilijk ondanks pogingen om hem alsnog aan de man te brengen met deals tijdens Black Friday is het wachten op de nieuwe console van Nintendo.

Als we een kijkje nemen naar de software die verkocht is valt op dat sport games het nog altijd heel erg goed doen in Amerika. En dat spelers van Call of Duty het laatste deel nog steeds kopen:

Software_Black_Friday

Je ziet dat sport games zoals Madden, NBA en FIFA 16 erg hoog staan in de top 20 van best verkochte spellen. Nintendo staat met twee games in de top 20 en Microsoft haar Minecraft doet het nog steeds fantastisch met een nummer zeven plek op de ranglijst.

Nu Black Friday voorbij is en de data is verzameld is het wachten tot het einde van de maand om te zien of PlayStation 4 iets heeft gehad aan het winnen van Black Friday. Het is echter wel zeker dat deze maand dichter bij elkaar zit dan de rest van het jaar.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek