Playstation controller op de Nintendo Switch?

nintendo-switch-zelda-handheld-console

De Nintendo Switch kent veel manieren om zich te laten besturen. Nu komt er nog een manier bij, alhoewel deze niet officiëel ondersteund wordt is deze methode toch bijzonder.

Velen van jullie kennen de nieuwe Nintendo Switch wel, unieke console met z’n eigen controllertjes die je kunt omvormen tot een controller met wat accesoires.

Een bestaand bedrijf, met de naam Brook Design, maakt voor veel consoles een joystick converter. Dit houdt in dat je de console waarvoor je de converter koopt, op een andere manier kan besturen dan met zijn officiële producten. Denk hierbij aan een muis en toetsenbord op een Xbox of Playstation console.

Brook Design had al een bestaande converter voor de Wii U liggen. Deze maakte het gebruik van een PS3 of PS4 controller mogelijk op een Wii U. Deze hebben zij echter aangepast om nu ook te werken op de Nintendo Switch.

De converter ziet er uit als een simpele USB stick. Deze moet in de Switch’s dock worden aangesloten om zo met een Playstation 4 controller te kunnen spelen.

Nintendo staat echter niet achter deze converter, dit kan betekenen dat de omvormer in de volgende Switch Update gepatched kan worden waardoor deze niet meer zal werken.

Het apparaatje kost echter niet veel, voor een kleine €30,- kun jij met je Playstation controller op de Nintendo Switch spelen. Liever €30,- betalen dan €70 euro betalen voor een pro-controller lijkt mij.

Het apparaatje is al een lange tijd uit en kan besteld worden op de site van Brook Design zelf.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek