Playstation domineert console markt

playstation

Sony Computer Entertainment Inc, kondigde vandaag aan dat de Playstation 4 nu al meer dan 30 miljoen keer verkocht is. Op 22 november zijn deze berekeningen gemaakt, en zullen waarschijnlijk nog stijgen nu de feestdagen er aan komen. Playstation 4 laat met deze gegevens zien dat het de snelst en sterkst groeiende Playstation hardware ooit is.

De Playstation 4 is een uniform systeem waarop gamers over de hele wereld allemaal kunnen genieten van de HD entertainment dat wordt aangeboden door Playstation. De snelle uitbreiding van de PS4 zorgt ervoor dat er ook steeds meer en betere content geleverd kan worden voor dit systeem. Spelers kunnen namelijk kiezen uit verschillende dingen die de PS4 te bieden heeft, dit varieert van games op een schijfje, tot digitale downloads, muziek, films en livestreams.

“We are sincerely grateful that gamers across the globe have continued to choose PS4 as the best place to play since launch two years ago,” zei Andrew House, president en wereldwijde CEO van Sony Computer Entertainment. “We are committed to bringing engaging games and entertainment services to users worldwide. Thanks to the support of our partners, PS4 continues to be the premier platform for game and interactive entertainment innovation.”

Spoedig zal het games portfolio van de PS4 wederom vergroot worden met langverwachte titels zoals Dragon Quest Builders, Kiwami, Bloodborne The old Hunters Edition, Gravity Rush Remastered en Uncharted 4: A Thief’s End. Daarnaast zal SCE er alles aan doen om de wereld van PS4 steeds verder uit te breiden om een entertainment beleving te leveren die alleen mogelijk is op een Playstation.

Meer dan 30 miljoen exemplaren, dat zijn flink wat Playstation gamers! Recente cijfers van de Xbox One zijn niet bekend, maar uit de vorige “meeting” werd het al snel duidelijk dat de Playstation het deze generatie aanzienlijk veel beter doet dan de concurrent. Wat zou hiervoor de reden zijn denken jullie?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek