Playstation executive vertrekt

Sony

Playstation executive Adam Boyes heeft zijn vertrek van Sony Playstation bekend gemaakt. Boyes heeft meer dan vier jaar voor het bedrijf gewerkt. Zijn huidige positie is VP van third party relaties en developer technology group. Boyes maakte het nieuws via Twitter bekend. Boyes vertelt terug te keren naar de wereld van game development. 

Waar Boyes naar toe gaat is niet duidelijk. In een tweet zegt hij terug te keren naar “independent game development”. Hij werkte al eerder als director of production bij Capcom USA, waar hij het gehele productie team oprichtte. Boyes heeft drie jaar voor Capcom gewerkt, maar in 2010 verliet hij het bedrijf. Daarnaast is Boyes lid geweest van het board of directors van Starbreeze Studios, de bekende developer van Payday 2, Brothers: A tale of two sons en de aankomende shooter, Overkill’s The Walking Dead.

Adam Boyes vertrekt

Adam Boyes verscheen op de E3 2015 tijdens de Playstation conference. Daar maakte hij bekend dat Final Fantasy VII een remake zou krijgen. Ook werd het Kickstarter project voor Shenmue 3 bekend gemaakt, een game waar over de afgelopen jaren veel vraag naar is geweest. Boyes is een belangrijk deel van Playstation geweest en is veelal het gezicht van het bedrijf geweest. Hij werkte zelfs samen met Suhei Yoshida, de president van Sony Computer Entertainment, om Microsoft belachelijk te maken over hun used game beleid.

Boyes speelde de laatste tijd een grote rol in de aankomende Playstation VR projecten. Daarvoor moest Sony haar relaties met onafhankelijke developers flink hervormen. Boyes heeft daar veel tijd en werk in gestoken. Het beleid van Sony is namelijk enorm veranderd om toegankelijker te zijn en het makkelijker te maken voor developers. PS VR wordt niet helemaal indie. Grote namen als Electronic Arts, Lucasfilm en DICE zullen Star Wars: Battlefront exlusief op de Sony VR uitbrengen. Dit soort samenwerkingen komen niet zomaar voor.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek