Playstation Experience info: The Last of Us 2

The Last of Us 2

Het PlayStation Experience event van afgelopen weekend is ten einde gekomen. Hierbij hebben we ook een kijkje gekregen bij de ontwikkelaar van The Last of Us 2. hierbij lieten ze weten dat het spel voor de helft af is. Daarnaast werden ook veel details vrijgegeven over de game.

Tijdens de The Last of Us 2-panel van PlayStation Experience zaten director Niel Druckmann, schrijver Hally Gross, Ashley Johnson (Ellie) en Troy Baker (Joel) samen en gaven zij live veel details over de aankomende game vrij.

Zo weten we nu dat de drie personages, die tijdens Paris Games Week werden onthuld, een grote rol spelen in het verhaal. Ook is onthuld welke acteurs deze personages spelen. Laura Bailey speelt de vrouw die bijna gehangen werd. Ian Alexander en Victoria Grace spelen respectievelijk de broer en zus Lev (dertien jaar) en Yara (zestien jaar).

Director Druckmann heeft ook een aantal details over de game onthuld. Het blijkt dat een gedeelte van The Last of Us 2 zich afspeelt in Seattle. Het verhaal dat de speler volgt benadrukt het gevoel van gerechtigheid en laat de speler ingewikkelde dilemma’s oplossen. Geen enkel personage in het spel is veilig; ze kunnen allemaal het loodje leggen, inclusief Ellie en Joel.

Schrijver Hally Gross laat weten dat de personages uit de game geen stereotypen zijn, maar allemaal geschreven zijn zodat hun persoonlijkheden realistische sterke en zwakke punten bevatten. Yara heeft bijvoorbeeld, volgens Gross, een complex achtergrondverhaal:

“Prioriteit is dat er recht wordt gedaan aan alle personages van het verhaal. Het is dus belangrijk dat zij allemaal authentiek zijn en dat zij allemaal moeilijke conflicten voorgeschoteld krijgen, zodat spelers kunnen zien hoe de personages leren, groeien en veranderen.”

Tot slot bevestigt Neil Druckmann dat er nog veel gedaan moet worden aan The Last of Us 2 en dat de ontwikkeling ongeveer voor 50-60% af is. Fans krijgen meer informatie over de game tijdens de E3 in 2018.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek