PlayStation firmware 4.0 nu beschikbaar

Al een tijdje konden mensen hem beta testen maar hij is vanaf nu echt voor iedereen te downloaden. De PlayStation 4 firmware 4.0 is vanaf nu beschikbaar op jouw console!

Er zijn een aantal dingen bijgekomen in deze nieuwste update:

Wat is er nieuw?

Quick menu – muziek:

Om het makkelijker te maken om je spel te verlaten is er een nieuwe quick menu toegevoegd. Wat nu nieuw is in versie 4.0 is dat je ook snel van muziek kunt wisselen. Niet langer ga je dus terug naar het normale OS van de PlayStation 4.

PlayStation 4 4.0

PlayStation 4 Pro Updates:

De PlayStation 4 Pro komt uit op 10 november van dit jaar. Toch maakt deze firmware al gebruik van wat voordelen die de PlayStation 4 Pro strakt gaat bieden. Je kunt nu het volgende verwachten voor de PlayStation 4 Pro:

  • 1080p streaming for Remote Play on PC/Mac and compatible Xperia devices
  • 1080p streaming for Share Play
  • 1080p 30/60fps live broadcasting on YouTube
  • 1080p 30fps live broadcasting on Twitch

High Dynamic Range (HDR)

Toen de PlayStation 4 Pro en de kleinere variant van de PlayStation 4 werd aangekondigd werd ook gezegd dat alle systemen die er nu zijn een update kregen voor HDR. Dat moment is met update 4.0 hier. In de video settings van je console kun je de optie aanzetten en genieten van HDR gaming en videos.

Data transfer

Met de nieuwe update wordt het een stuk makkelijker om van een oude naar een nieuwe PlayStation 4 te gaan. Natuurlijk met het oog op de nieuwe consoles is het wel fijn als je straks snel weer aan de slag kunt gaan. Deze nieuwe data transfer kan je gebruiken met een LAN verbinding. Je spellen, informatie en savegames kun je overzetten met LAN.

Dit is een kleine opsomming van wat er allemaal in de PlayStation 4 zit. Je kunt de 4.0 update (codenaam Shingen) vanaf nu downloaden op jouw PlayStation 4 systeem!

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek