Playstation Network heeft 70 miljoen maandelijkse gebruikers

Days Gone

Tijdens de Sony Corporate Strategy Meeting briefing heeft de marktleider in console gaming bekend gemaakt dat Playstation Network maar liefst 70 miljoen actieve gebruikers heeft en er meer dan 26 miljoen actieve Playstation Plus gebruikers zijn.

Om de verhouding tussen het aantal Playstation Network gebruikers en Playstation Plus abonnees wat meer gelijk te maken is Sony van plan om de premium service wat interessanter te maken voor alle Playstation gebruikers die nog geen abonnement hebben.

Om dit te bereiken wilt Sony de content van de service verbeteren en de aantrekkelijkheid van PS Plus vergroten. Hoe ze dit precies willen gaan doen is niet zeker, maar het zou kunnen betekenen dat we meer of in het algemeen betere games mogen verwachten als gratis download.

Playstation Network

Daarnaast maakt Sony bekend dat Playstation 4 spelers gezamenlijk zo’n 600 miljoen uur per week online zijn.

Playstation VR

De Playstation VR loopt als een trein, dit weet Sony ook en daarom hebben ze de productie van de VR headset opgeschaald sinds februari. Er is nog steeds heel veel vraag naar de VR headset voor de Playstation 4. Sony laat weten er op dit moment alles aan te doen om zoveel mogelijk exemplaren aan te bieden zonder dat er kwaliteitsverlies zal optreden. Het opschalen van de productie betekend een hogere voorraad. Deze voorraad is voor Sony een reden om de headset goedkoper aan te bieden. Ondanks de hoge vraag, zal de headset een verlaging in prijs ontvangen op korte termijn.

Rivaliteit?

Tijdens de briefing heeft Sony kort gesproken op de grote vragen die het internet rond gaan: Wat doet Sony om de Nintendo Switch en Project Scorpio te tackelen? Sony is bewust van de mogelijke dreigingen en letten voortdurend op hun concurrentie. Project Scorpio en Nintendo Switch zorgen voor een stabiele markt waarin niet alles zal draaien om Playstation waardoor ze extra gemotiveerd blijven om hun best te doen.

Het is nog maar even wachten tot de E3 begint. Hoop jij op verdere toelichting op wat Sony bekend gemaakt heeft tijdens deze briefing?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek