PlayStation Plus bereikt mijlpaal

Sony PlayStation Plus

Sinds de komst van de PlayStation 4 is het in je bezit hebben van PlayStation Plus een vereiste om online te kunnen spelen. De vorige console van Sony kende de dienst ook, maar was toen puur en alleen een extra dienst waarmee je elke maand games kreeg. PlayStation Plus heeft nu een stuk meer gebruikers dan dat het tijdens het PlayStation 3 tijdperk had.

Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf bijna 21 miljoen PlayStation Plus gebruikers heeft, op moment van schrijven. Dit is natuurlijk een aardig grote inkomstenbron geworden voor Sony, als je bedenkt dat een abonnement 50 euro kost jaarlijks. Toch zijn er gebruikers die niet altijd even blij zijn met deze dienst. Toen de PlayStation 4 werd aangekondigd was Sony in de goede hoek van gamers. Hierdoor konden ze deze dienst snel verplicht maken. Maar over de kwaliteit van de games die elke maand worden gegeven, valt te discussiëren.

Sony heeft daarnaast nog meer informatie vrij gegeven over het aantal verkochte consoles van het bedrijf. Op dit moment zijn er 40 miljoen van de nieuwste console verkocht.

PlayStation 4

PSN gebruikers aantal

Als je kijkt naar de tabel kun je zien dat de PlayStation 4 het ontzettend goed doet. Vooral als je het vergelijkt met zijn voorganger, de PlayStation 3, kun je zien dat de verkopen ongeveer gelijk lopen.De PlayStation 4 heeft dit echter bereikt in een veel kortere tijd.

Als laatst heeft Sony bekend gemaakt hoeveel mensen er gebruik maken van het PlayStation Network. Dit getal is een stuk groter dan het aantal mensen dat betaalt voor een PlayStation Plus service. Er zijn namelijk meer dan 60 miljoen mensen op het PlayStation Network en dat aantal blijft nog zeker groeien in de jaren die komen gaan.

Heb jij een PlayStation Plus account bij je PlayStation 4? Laat het ons weten in de comments hier beneden.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek