Playstation sales gestegen met meer dan 200% sinds Pro

Playstation 4 Pro

De komst van de nieuwe en krachtigere console hebben voor een flinke stijging gezorgd in het aantal verkochten exemplaren van de Playstation 4. De console verkocht afgelopen week maar liefst 204% meer dan de week er voor in het Verenigde Koninkrijk.

Volgens het rapport van MCV zijn er dus meer dan twee keer zoveel Playstation consoles over de toonbank gegaan sinds de release van de Playstation 4, tot 12 november. 65 procent van deze consoles was de Playstation 4 Pro. De overige 35 procent waren de Playstation 4 Slim, of standaard model. Dit betekende ongeveer een stijging van 8,5 procent voor de standaard console.

Deze cijfers laten vervolgens ook zien dat Playstation 44 procent meer consoles heeft verkocht dan Xbox afgelopen week. Ondanks een stijging van 85 procent in het aantal verkochte Xbox consoles is het ‘best selling console’ momentje van Microsoft ten einde. Playstation 4 hield afgelopen week een marktaandeel in hardware van 53 procent, Xbox One niet ver daaronder met 37 procent.

In december zullen de cijfers van november onthuld worden en zal blijken of het inderdaad afgelopen is met de ‘best selling console’ van Microsoft. Sinds juli heeft Microsoft namelijk meer Xbox consoles verkocht dan Sony Playstation’s heeft verkocht. Dit heeft Xbox te danken aan het Slim model die in de zomer is verschenen. Zeer waarschijnlijk komt er geen vierde maand aan voor Microsoft, want nu is er de Playstation 4 Pro.

Zodra deze cijfers worden vrijgegeven houden wij je op de hoogte!

Werkt jouw Playstation 4 Pro niet op je 4K LG OLED TV? LG heeft laten weten dat zij hard werken aan een oplossing!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek