Playstation stijgt goed in de cijfers

De community is er nog steeds niet over uit: welke console is nou de beste? De strijd tussen de twee grote concurrenten, Sony Playstation en Microsoft Xbox, is dan tegenwoordig niet meer zo heftig, maar dit volgende bericht kan misschien weer het vuurtje aanwakkeren voor de community.

Sony’s game console, Playstation 4, heeft het weer voor elkaar gekregen om bovenaan de lijst te staan met meest verkochte console. In januari hebben zij het namelijk ook al voor elkaar gekregen om nummer 1 te zijn. Ook was het zo dat kopers die een game wilde kopen, die op meerdere consoles beschikbaar is, toch een voorkeur gaven aan de Playstation 4 variant van het spel. Playstation is zijn fans dankbaar en heeft het ook laten merken in een statement.

“We would like to thank our fans and partners for making PlayStation 4 the top-selling hardware platform and the software sales leader in February, according to NPD, we continued to see strong year-over-year sales growth for PS4 hardware and software and are truly humbled by the support and enthusiasm from gamers. We will continue to deliver amazing gaming experiences with the upcoming launches of Ratchet & Clank, MLB The Show 16, and Uncharted 4: A Thief’s End.”

– Sony, over verkoop van de Playstation

Tot en met januari had Sony bijna 36 miljoen exemplaren van de game console verkocht. In het laatste bericht van Sony hebben zij geen cijfers bekend gemaakt van februari. De grote concurrent Microsoft Xbox en de kleinere concurrent Nintendo hebben nog geen statement gemaakt over hun verkoopcijfers.

Aan welke zijde sta jij als console gamer, die van Playstation of Xbox? Laat het ons weten in de reacties hier beneden.

De statements van Xbox en Nintendo over hun verkoopcijfers zijn nog niet gemaakt maar zullen snel volgen om uitleg te geven en misschien een mogelijke oorzaak/oorzaken. Xbox en Nintendo hebben tevens geen cijfers gegeven over hun verkoop op het gebied van games.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek