Playstation TV weg ermee!

Playstation TV

Playstation TV, het enige product met een Playstation logo erop dat nog minder succesvol is geweest dan de Playstation Vita, heeft eindelijk het loodje gelegd. Sony is gestopt met het verschepen van het apparaatje naar de US en Europa. In Azië is de Playstation TV wel nog verkrijgbaar, maar voor hoelang is nog niet zeker.

Dat het kleine apparaatje niet erg succesvol ging worden hadden we misschien wel op onze tien vingers kunnen natellen toen het werd aangekondigd in 2013. Het had namelijk weinig toegevoegde waarde in de wereld van Playstation. Het kon games van jouw PS4 naar een andere tv in jouw huis streamen, PSOne en PSVita games afspelen en het ondersteunde Playstation Now. Een behoorlijk aantal taken voor een klein apparaatje en daarom werkte het ook niet altijd zoals gewenst. Voor 100 euro had je bij de lancering van het product jouw eigen Playstation TV. Tegenwoordig is deze al overal voor 5 tientjes te verkrijgen.

“PlayStation TV shipments were terminated at the end of 2015 in SCEA and SCEE,” the spokesperson told us. “Shipment is still continuing in SCEAsia (as of the end of February, 2016), and we have nothing to announce regarding the timing of termination.”

“PS Store for PlayStation TV will continue to be accessible, and PlayStation TV-related information will continue to be updated. In terms of applications/service for PlayStation TV, we will make further communications to users as necessary.”

-Aldus Sony over de Playstation TV

De reden waarom Sony zo plotseling gestopt is met het verschepen van de PS TV is niet duidelijk, maar ik denk dat we allemaal wel kunnen raden waarom. Ik denk dat het apparaatje niet erg gemist gaat worden. Wie van jullie had er een in huis en is er nog steeds erg tevreden over? Laat het ons weten! Hoelang zal de Vita het nog overleven dan?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek