PlayStation Vita wordt niet meer verkocht

Vita

De handheld die bij de launch ontzettend veel potentie had is na een aantal jaar nog maar weinig van over, de PlayStation Vita. Een console die in het begin nog ontzettend veel beloftes mee kreeg, zoals het spelen van een kwaliteit gelijk aan de console lijkt niet meer te worden verkocht in Nederland. En dit is misschien wel het teken dat het nu toch echt gedaan is met de handheld.

De laatste dagen hebben sites als Tweakers en Neogaf opgemerkt dat de voorraad in Nederland bijna op lijkt te zijn. Verschillende sites bieden de Vita niet meer aan of hebben echt nog een laatste voorraad, voor een erg hoog bedrag. Onduidelijk is nog waarom de voorraad weg lijkt te zijn. Dit kan natuurlijk betekenen dat de verkoop echt wordt gestopt voor de kleine krachtige handheld, maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat er een nieuwe versie zit aan te komen.

Vita

De PlayStation Vita verscheen in 2012 in Nederland met een nieuwe versie twee jaar later welke goedkoper was maar wel een oledscherm moest missen. Er is natuurlijk ook de PlayStation TV, waarvan al eerder bekend is gemaakt dat de productie van dat apparaat is gestopt. Dit was namelijk al in februari het geval.

Mocht je dus nog een Vita willen kopen moet je goed zoeken naar deals en dergelijke. Al lijkt het ontzettend lastig om nog een nieuwe Vita te krijgen zonder er echt een premium prijs voor te betalen, zijn er natuurlijk wel genoeg sites die tweedehands de portable aanbieden. Of Sony met een nieuwe versie gaat komen of met een compleet nieuwe handheld moeten we afwachten. Mocht dit er komen zouden we hem rond de E3 kunnen verwachten. Deze wordt weer in juni gehouden.

Heb jij een PlayStation Vita, of ga je hem nog kopen? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek