Playstation VR bijna 1 miljoen keer verkocht in 4 maanden

Playstation vr

Playstation VR is 915.000 keer over de toonbank gegaan sinds de lancering van de VR headset afgelopen oktober. Dit komt al heel erg dichtbij het doel dat Sony stelde aan de PSVR, ze wilde namelijk dat de PSVR 1 miljoen keer verkocht zou worden in het eerste halfjaar.

Opmerkelijk maken maar weinig bedrijven bekend hoe “goed” hun hardware het doet op de markt, tenzij het ook daadwerkelijk goed loopt. Dit mag zeker zo zijn in Sony’s geval. Het succes van de Playstation VR is zelfs voor Sony nog een wonder op dit moment.

The New York Times vertelde in hun artikel dat ze de cijfers hebben verkregen via Andrew House, de chief executive of Sony Interactive Entertainment worldwide. Een hele mond vol. Hij vertelde dat als maar 10% van de Playstation 4 eigenaren ook beschikte over een Playstation VR, hij heel erg tevreden zou zijn. Dat zou op dit moment uit komen op ongeveer 5 miljoen stuks. Een cijfer dat haalbaar moet zijn als je er vanuit gaat dat er na 4 maanden al 915.000 stuks verkocht zijn.

Ook merkte The Times op dat de concurrenten van de Playstation VR, Oculus en HTC geen cijfers hebben gedeeld over het aantal verkochte VR headsets. Analisten hebben wel ruwe schattingen gedaan eind 2016, maar deze kwamen veel lager uit dan het aantal verkochte PSVR exemplaren.

Is het succes van de Playstation VR terecht? Wij hopen dat Sony flink uithaalt nu ze door hebben dat de VR headset goed ontvangen wordt bij de consument. Een paar mooie VR titels zijn altijd welkom, en na het zien van Resident Evil 7 Biohazard in VR kan het alleen nog maar de goede kant op gaan.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek