Niet alle PSVR games bespeelbaar met Dualshock 4

Playstation VR

Niet alle Playstation VR headset games kunnen bespeeld worden met een Dualshock 4 controller. Dit werd eerder wel verteld, maar nog geen week na deze aankondiging werd gemeld dat dit eigenlijk helemaal niet klopt.

Vorige week in een statement op Euragamer werd er gezegd dat je alle Playstation VR games met de Dualshock 4 controller kunt spelen. Echter heeft Sony een week na deze statement een verandering aangebracht waarin nu staat dat bijna alle games voor de headset bespeelbaar zijn met de Dualshock 4 controller.

“Nearly all PlayStation VR titles will support DualShock 4 controllers, and several games will deliver an enhanced experience that further immerses gamers with the use of peripherals such as Move or the recently announced Aim controller. There will be a limited number of titles that require Move controllers.”

Dit houdt dus in dat er een select aantal titels niet bespeelbaar zijn met de standaard PS4 controller. Voor een aantal games heb je dus een Aim of Move controller nodig. Sterker nog, de ontwikkelaar van Job Simulator heeft verteld dat je voor deze game op Playstation VR maar liefst twee Move controllers nodig hebt.

Resdident Evil 7 en Rigs zijn in ieder geval al twee games die zeker weten de Dualshock 4 zullen ondersteunen. Daarnaast zijn alle Playstation 4 games bespeelbaar met de Playstation VR headset. Deze games zijn helaas niet allemaal in VR, maar bevind je je in een virtuele ruimte met een groot scherm voor je, waarop je de PS4 game speelt.

Heb jij de Playstation Move nog in huis liggen? Zo nee, ga je deze speciaal aanschaffen voor de Playstation VR? Laat het ons weten!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek