PlayStation VR, Flop of Top?

PlayStation VR

Ik zie de laatste tijd veel nieuwe games voorbij komen voor de Playstation VR, en mijn eerste gedachte was, wordt het dan een daadwerkelijk succes? De eerste Virtual Reality bril van Sony die mensen daadwerkelijk willen gaan kopen om mee te gamen? Heel eerlijk gezegd twijfel ik of de Playstation VR echt zal aan slaan, net als dat ik deze twijfel al heel lang heb bij de Oculus Rift en alle andere virtual reality brillen.

Mijn eerste ervaring met “Virtual Reality” had ik ongeveer 20 jaar geleden al. Toen ik als klein jochie bij een familie lid op zijn werk mocht spelen met de  van Nintendo. Ik weet nog dat ik ongeveer een kwartier Mario Tennis gespeeld heb op de Virtual Boy. En dat ik daarna hoofdpijn kreeg en dacht dat ik een oog afwijking had opgelopen omdat het spel alleen rood met zwarte lijnen was. Kijk maar eens op een internet pagina die veel rode elementen en vlakken heeft, en kijk dan eens weg, dat effect had ik op mijn ogen.

Eerlijk is eerlijk we zijn nu 20 jaar verder en de Technologie heeft natuurlijk verre van stil gestaan. We kunnen inmiddels bloed aderen printen en binnen niet al te afzienbare tijd kunnen we van een cel een complete steak kweken in een paar minuten. Dus nieuwe pogingen om “Virtual Reality” naar de consumenten te brengen is dan ook niet zo gek. Echter is het de vraag of het ook daadwerkelijk zal gaan aanslaan bij consumenten. Komend jaar zullen er verschillende van deze Virtual Reality brillen. De bekendste twee die zullen verschijnen zijn de Oculus Rift en de PlayStation . Waarbij ik moet zeggen dat ik het meeste vertrouwen in de PlayStation VR heb. Waarom? Iedereen kent de PlayStation wel en iedereen heeft wel eens op een PlayStation console gespeeld.
Daarbij zijn er voor de PlayStation VR verschillende games de afgelopen tijd aangekondigd. Vooral door de grotere game ontwikkelaars. Om een paar games te noemen: Golem, Ace Combat, 100ft Robot Golf, Job Simulator: The 2050 Archives en Eagle Flight.
Natuurlijk heeft PlayStation, net als de Oculus Rift en de andere producenten van Virtual Reality, hun PR praatje al klaar staan. Wat meestal gewoon bullshit is want ze roepen allemaal dat ze de beste Geluidsbeleving geven, de bese 3D technologie gebruiken en dat je niets anders meer wilt hebben.

Of ik de Playstation VR zelf zal gaan aanschaffen. Ik weet het niet, de kans is groot dat de VR ergens stof gaat happen en dat ik hem 4 jaar later tegen kom en denk, oh ja! Hoe dan ook de Console zal Begin 2016 (waarschijnlijk) verschijnen op de markt en moet zo’n 350 pond gaan kosten, omgerekend zo’n 486 euro, dat is toch twee weken Marmaris in het voorseizoen!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek