Playstation VR krijgt een upgrade!

Playstation VR

Playstation kondigt heel sneaky onder de radar een upgrade aan voor haar Virtual Reality headset. Het is geen PSVR2, maar we spreken over kleine quality of life updates in de nieuwe headset.

Vandaag heeft Playstation Blog haar Playstation VR Frequently Asked Questions (FAQ) bijgewerkt met een aantal nieuwe vragen die duiden op een nieuw model.

Het nieuwe model, de CUH-ZVR2 zal een kleine designupdate krijgen waardoor de stereo-kabels in de headset zit verwerkt. De overige kabels zijn iets smaller gemaakt. De nieuwe Playstation VR heeft ook een nieuwe processor unit die het mogelijk maakt om HDR door te signaleren. De huidige processor unit kan dit niet, waardoor je je processor unit moet loskoppelen tussen je PS4 en je TV om te genieten van HDR kleurenbereik. Deze functie werkt overigens alleen als de headset uit staat. De VR ondersteund geen HDR.

Wanneer de “nieuwe” Playstation VR zal verschijnen is nog niet duidelijk. De prijs zal in ieder geval hetzelfde blijven. Zodra model CUH-ZVR2 in de winkel ligt zal deze te herkennen zijn aan het model nummer op de doos. De doos zal daarnaast iets anders uit zien dan de doos van het oude model, met de naam CUH-ZVR1.

De kabels van beide apparaten zijn verschillend waardoor het vervangen van enkel de processor unit niet mogelijk is. Alle games worden ondersteund door beide modellen. Lees hier het vollede bericht in de PSVR FAQ

Dus: Het nieuwe model maakt het mogelijk om van HDR content te genieten zonder eerst je processor unit los te koppelen. Deze verbind namelijk de PS4 met je TV als je een PSVR hebt. Daarnaast zijn de kabels vernieuwd en is het minder geneuzel om een headset aan te sluiten op je VR.

Volgens Neogaf gebruiker raven777, is dit een afbeelding van het nieuwe model:

psvr update

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek