Playstation VR krijgt meer dan 100 games

Playstation gaat heel erg hard, dat is niet te ontkennen. In een interview met BBC liet Kaz Hirai weten dat er meer dan honderd titels onderweg zijn voor de nieuwe Virtual Reality headset van Sony. De eerste VR headset die zal verschijnen rond maart is de Oculus met een minimum prijs van 600 dollar. Wat zullen de concurrenten gaan doen?

Dat Playstation hard gaat in 2016 is geen nieuw nieuws. Onlangs zagen we al dat er meer dan 20 exclusieve titels onderweg zijn naar de PS4 dit jaar en afgelopen feestdagen zijn er wereldwijd 5.7 miljoen Playstation 4 consoles verkocht! Je zou haast zeggen dat bijna iedereen tegenwoordig wel een Ps4 in zijn huiskamer heeft staan.

In een interview met BBC liet Kazuo Hirai, de CEO van Sony Corporation, weten dat er wel meer dan 100 games onderweg zijn voor de Playstation VR. Sinds zij met het project begonnen zijn hebben ze veel steun gekregen van derden om er voor te zorgen dat er genoeg input van buitenaf kwam om dit project te realiseren. Samenwerkend met een team van 200 man die aan de VR zitten te knutselen zal de VR headset dit jaar nog op de markt verschijnen.

Een grote lijst met VR games die uitkomen voor de headset is nog niet bekend, wel zijn er al een aantal games waar we in ieder geval al van weten dat ze eraan komen. Neem bijkvoorbeeld een kijkje naar RIGS, een multiplayer battle-arena shooter die wordt ontwikkeld door Guerrilla Games Cambridge. Welke game of serie zien jullie graag verschijnen op de Playstation VR?

De Playstation VR zal later dit jaar nog op de markt verschijnen, wanneer dat precies is en wat de prijs zal worden is nog niet duidelijk. Wellicht zullen we hier meer over te weten komen tijdens de Playstation persconferentie op de E3, maar hopelijk eerder.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek