PlayStation VR prijs aangekondigd

PlayStation VR

Het nieuwe 3D heeft de naam VR en iedereen wilt een stukje van deze nieuwe hype. Sony heeft ook zijn eigen apparaatje genaamd de PlayStation VR en het bedrijf heeft meer informatie gegeven over wanneer jij hem in handen kan krijgen!

Allereerst het slechte nieuws. De PlayStation VR komt zonder camera en Move controller inbegrepen. Wel zit er in de doos een spel, oordopjes, een apparaatje dat als processor dient en de nodige boekjes. De camera moet je dus nog los kopen want deze is wel vereist bij het gebruiken van de VR. De Move daarentegen is optioneel.

Er is gisteren veel nieuws naar buiten gebracht door het bedrijf uit Japan. Zo komt Star Wars Battlefront exclusief naar de PSVR en is er verteld dat er meer dan 50 games uitkomen voor het jaar ten einde is. Daarnaast zijn er op dit moment 230 ontwikkelaars die meedoen met het apparaat en er iets voor willen ontwikkelen. Als dit nog allemaal niet genoeg is, het PlayStation 4 OS gaat ook beschikbaar komen in Virtual Reality.

PlayStation VR

 

Het is dus duidelijk dat Sony erg veel doet om sterk uit de startblokken te komen. Dat is niet zo vreemd ook als je kijkt naar wat een sterk optreden destijds bij de PlayStation 4 het bedrijf bracht. En het is natuurlijk ook wel nodig als je kijkt naar de concurrentie van andere bedrijven.

En dan is er natuurlijk nog die prijs: het apparaat komt in oktober wereldwijd uit en krijgt een prijskaartje mee van 399 euro. Een prijs die Sony niet onbekend is. Dit is namelijk dezelfde prijs als waar de PlayStation 4 mee uitkwam. Of het net zo succes wordt als de PlayStation 4? Dat is op dit moment niet te zeggen. Maar dat die eraan komt is duidelijk.

 

Ga jij de PSVR halen? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek