Playstation VR zal minder goed presteren dan VR op PC

playstation VR

2016 zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waarin Virtual Reality opnieuw een grote stap gaat zetten in de consumentenmarkt. Dit jaar mogen we aan de slag met verschillende VR Headsets en misschien wel een Hololens hier of daar, maar Sony waarschuwt de Playstation bezitters al dat ze geen Vive of Rift moeten verwachten van Playstation VR.

In vergelijking met de HTC Vive en de Oculus Rift welke allebei dit jaar nog op de mark zullen verschijnen en een best krachtige PC nodig hebben om het maximale eruit te halen, heeft de Playstation VR enkel de Playstation 4 nodig waar het apparaatje op aangesloten zal worden. Natuurlijk zal de kwaliteit dan ook een stuk minder zijn dan die van de Vive en Oculus. Masayasu Ito zegt hierover het volgende:

“If you just talk about the high-end quality, yes, I would admit that Oculus may have better VR,” meldde Ito in een interview. “However, it requires a very expensive and very fast PC. The biggest advantage for Sony is our headset works with PS4. It’s more for everyday use, so it has to be easy to use and it has to be affordable. This is not for the person who uses a high-end PC. It’s for the mass market.”

Wat Ito dus probeert te zeggen is dat de Playstation VR voor alledaags gebruik gemaakt wordt en veel toegankelijker zal zijn dan de headsets van de “concurrentie”. Daarentegen krijg je misschien wel wat minder terug in kwaliteit, maar zal de prijs hopelijk wat lager komen te liggen dan die van Oculus en Vive. Daarnaast hoef je ook niet eerst een PC van ongeveer 1000 euro aan te schaffen om maar een beetje te kunnen genieten van Virtual Reality.

Wat vinden jullie van de VR headsets die gaan verschijnen dit jaar? Hebben jullie er al een besteld of kijken we nog even de kat uit de boom?

Playstation VR stond gepland voor de eerste helft van 2016 maar zal heel waarschijnlijk doorgeschoven worden naar de herfst van 2016.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek