Playstation’s baas Shuhei Yoshida over Nintendo Switch

Nintendo Switch

Nintendo lanceert een gloednieuwe console volgend jaar. De Nintendo Switch zal zowel stationair als onderweg te gebruiken zijn om jouw favoriete games af te spelen.

Shuhei Yoshida, de algemene baas van Playstation Worldwide Studios verteld in een interview met DigitalSpy dat de console van Nintendo een erg uniek systeem is.

Hij merkte op dat het interessant is dat ze gekozen hebben om de console te laten werken met de mainstream games van tegenwoordig. De button layout is niet veel verschillend van controllers die we gewend zijn waardoor de meeste games speelbaar zijn op de Switch.

Toen hem werd gevraagd of hij de Nintendo Switch als een concurrent zou ervaren voor de Playstation 4 antwoordde hij dat de Nintendo een geheel eigen markt voor zichzelf zou gaan creëren.

“I think they’re going to cover a new market for themselves.”

Yoshida is niet de enige grote console baas die iets te vertellen had over de Switch. Phil Spencer van Xbox had het volgende te vermelden over de nieuwe console van Nintendo:

“I’m always impressed with their ability to state a bold vision and build a product that delivers on that vision.”

In januari zal het eerste Switch event worden gehouden waarin we meer informatie over de console te weten krijgen zoals de prijs, specificaties, software, games en accessoires. De console zal vervolgens in maart verkrijgbaar moeten worden.

Volgens een raport zou de Nintendo Switch ook Gamecube games kunnen afspelen door middel van de Virtual Console die ze nu al gebruiken op de 3DS en Wii U. Via de Virtual Console kun je oude games spelen van de NES, SNES, Gameboy. Super Mario Sunshine, Super Smash Bros. Mellee en Luigi’s Mansion zo

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek