Pokémon baas verteld meer over Pokémon voor Nintendo Switch

Pokemon Sun & Moon

Pokémon voor de Nintendo Switch werd officieel bevestigd tijdens E3 2017, maar meer dan dat kwam er niet los. Pokémon Stars bleek het niet te zijn, maar wat dan wel?

Pokémon Company CEO Tsunekazu Ishihara heeft in een interview met Bloomberg wat meer informatie gedeeld over de toekomstige Pokémon titel voor de Nintendo Switch.

“With the Switch, we see it as a chance to create Pokémon that goes deeper and with a higher level of expression,” verteld Ishihara aan Bloomberg. “As a result, that makes it an extremely important platform. Right now we’re using 7 to 8 inch screens [in development], but on a high-definition TV you can express a whole different world with graphics and sound.”

Ishihara verteld dat ze via de Switch een compleet nieuwe ervaring kunnen bieden aan de spelers. Door het verschil tussen de Switch en de 3DS zijn er meer mogelijkheden voor de hybrid console. Ondanks dit is de Switch niet bedoeld als opvolger van de 3DS, maar van de Wii U. De 3DS zal nog steeds langdurig ondersteund worden.

Heel kort haalt Ishihara de multiplayer opties naar boven. De Switch is namelijk een ideale console voor couch-co-op door de twee Joy-Cons die standaard bij ieder systeem zitten.

“Until now, games were made as one for one person, but now you can go home and play with everyone – so how do we tackle these themes, and how do we make sure it’s not complicated?”

Tot slot meld Ishihara dat het zomaar zou kunnen dat de Switch versie van Pokémon accessoires zal ondersteunen. Pokémon Go maakte hier al gebruik van, maar ook Sun en Moon had een optionele gadget: de Z-ring.

Het zal nog een hele poos duren voordat we meer te zien krijgen van deze Switch titel. Dat er een onderweg is, is zeker, maar wanneer blijft nog altijd de vraag.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek