Pokemon Go 75 miljoen keer gedownload

Iedereen weet nu wel dat Pokemon Go een enorm succes is. De app is nu in de eerste week al zo’n 75 miljoen keer gedownload onthulde de analytics groep Sensor Tower. Meer dan welke app dan ook. De zoveelste mijlpaal voor de app tot nu toe. Pokemon Go haalde met ongekende snelheid de 50 miljoen downloads wereldwijd. Ook al een record. 

De app blijft records breken. Randy Nelson, topman van Sensor Tower’s mobile insights afdeling, legt uit dat Pokemon Go in een geheel eigen klasse voor first month downloads zit. Het succes van de app is ongekend en niet te vergelijken met een eerder uitgekomen app. Nelson ging verder door uit te leggen dat dit misschien nog maar het begin is. Het populaire Pokemon spelletje is nu pas in 32 van de 100 App Store en Google Play markten verschenen. In alle markten waarin de app wel is uitgekomen, staat deze ook geranked op nummer 1 voor downloads en opbrengsten. Dit is ook in Frankrijk en Hong Kong, de meest recent toegevoegde regio’s, het geval.

Pokemon Go downloads

Dit is opmerkelijk. In de V.S. heeft de app namelijk peak usage bereikt. Survey Monkey kwam al eerder met een grafiek waarin te zien was dat op haar piek, de app 25 miljoen actieve gebruikers had. Dat zal nu rond de 20 miljoen liggen. Het blijft een absurd hoog getal. Of de game nou zo goed is of dat het een kwestie van nostalgie is maakt niet uit, de app ljikt normale app usage trends te volgen. Toch heeft het spelletje nog een lange weg te gaan. Er zijn nog veel meer wereldwijde kansen voor de game. Daarnaast zijn uitbreidingen al aangekondigd.

Nelson kwam echter met een interessante vergelijking. De recent uitgekomen Candy Crush spinoff, Jelly Saga, bereikte in 3 maanden 50 miljoen downloads. De app deed dit echter met mobile, web en zelfs real world reclame. Pokemon Go is tot op heden nog niet eens featured geweest in de App store of Google play.

Toch lijkt Nintendo niet veel te verdienen aan de nieuwe app van de populaire franchise. Nintendo aandelen maakte een flinke duik op de beurs. Het bedrijf zal vandaag met een report over haar inkomsten komen. De Japanse gaming gigant verklaarde echter al eerder dat het succes van Pokemon Go de inkomsten niet positief zou beïnvloeden.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek