Pokemon Go co-op Raid Battles en verbeterde Gyms in volgende grote update

Pokémon Go

Ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat er grote zomertoepassingen naar Pokémon Go komen die een aantal langverwachte functies brengen in het smash-hit mobiele spel.
De toevoegingen zijn onder andere volledig vernieuwde Gym Badges, evenals coöperatieve “Raid Battles” waar vrienden kunnen samenwerken om krachtige bazen te bevechten voor beloning en glorie in het spel.

PokemonGo

De eerste gratis update, die gister uitkwam (19 juni), transformeert de huidige Gym mechanic volledig in de Android- en iOS-titel, waarbij spelers concurreren in teams om controle over de echte wereldmijlpalen te verkrijgen.

Na de afgelopen weken offline geweest, heeft The Pokémon Company bevestigd dat de Gyms terugkeren met de focus op samenwerking.
“Gyms hebben nu zes permanente slots die door het controlerende team met Pokémon kunnen worden gevuld, en rivaliserende teams zullen de Pokémon bevechten in de volgorde op de manier hoe ze zijn toegewezen aan de Gym,” aldus Niantic in een persbericht. “Het nieuwe motivatiesysteem introduceert een interactieve factor voor Pokémon toegewezen aan een Gym die hun potentiële Combat Power (CP) zal beïnvloeden.

“Pokémon die de Gym verdedigen zullen in de loop der tijd hun motivatie verliezen en als ze worden verslagen, dit zal hun effectieve CP verlagen en maken het gemakkelijker voor rivaliserende teams om ze te verslaan. Maar trainers van hetzelfde team kunnen de verdedigende Pokémon Berries geven om hen te blijven motiveren.”

PokemonGo

Met een knipoog naar de belangrijkste serie spellen op basis van de monsters van Nintendo, kunnen trainers nu Gym Badges krijgen die bonuspunten en beloningen bieden. De bijgewerkte fitnessapparatuur verschijnen nu ook op de GPS-aangedreven kaart van Pokémon Go als discs, net zoals de PokéStops van het spel, die leeg getrokken kunnen worden voor extra items.

De meest opwindende toevoeging voor velen, echter, zullen de Raid Battles zijn, waarvan Niantic verklaard dat deze in de komende weken er aankomt. De modus beschikt over een code-systeem dat de 65 miljoen spelers van de game in staat stelt om voor de eerste keer op mobiel samen te werken in live Pokemon-gevechten.
“Trainers zullen de kans krijgen om samen met anderen in de buurt, samen te werken om extreem krachtige Pokémon te verslaan die bekend komen te staan als Raid Bosses. Raid Battles zijn getimede in-game evenementen die een gym tijdelijk overnemen, waardoor trainers van alle teams de kans krijgen om deze te bezoeken en te groeperen om samen deze Raid Boss uit te dagen en eventueel speciale nieuwe items te verdienen, samen met de kans om deze Pokémon te vangen. ”

PokemonGo

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek