Pokemon Go Dev al bezig met nieuwe projecten

Pokemon Go dev nieuwe projecten

Met het succes van Pokemon Go, de game bracht zo’n 440 miljoen op, is het niet moeilijk te geloven dat we soortgelijke games zullen zien. Niantic CEO John Hanke vertelde Game Informer in het October issue dat hij andere developers welkom heet en zelfs werkt aan een paar andere projecten die zullen bouwen op hetzelfde Niantic platform. De eerste game op dit platform was natuurlijk Ingress.

Het is altijd al het doel van Niantic geweest om een strategie te bouwen waarin een platform onder een game wordt ontworpen. Zo kunnen andere games dan weer van dat platform opgebouwd worden. Ingress maakte ook al gbruik van langmarks. Pokemon Go gebruikt veel ingormatie die is verzameld door Ingress. Zo zou Pokemon Go dus ook weer een basis kunnen vormen voor een volgende game. Het Niantic platform word dan ook genoemd als een groot deel van de lange termijn visie. Sommige projecten op dit platform zitten in hun vroege stages.

Pokemon Go dev nieuwe projecten

Hanke verwacht dan ook dat andere games en developers gebruik zullen maken van locatie gebaseerde games en augmented reality. Volgens Hanke is dit een gezonde ontwikkeling omdat er genoeg ruimte is voor meerdere succesvolle games in deze categorie. Het is een vers en nieuw gebied voor game ontwerpers en uitgevers om te verkennen. Daar zou dan ook geheel nieuwe gameplay uit voort kunnen komen. Er is veel plek voor innovatie. Hanke verklaart dan ook dat hij het een positieve stap vindt. Het is mooi wanneer er games uitkomen die mensen motiveren om naar buiten te gaan en een beetje te bewegen. Daarnaast zullen mensen nieuwe plekken ontdekken en meer interactie met andere mensen hebben.

Hanke verklaarde ook nog dat Niantic bezig is met innovaties en nieuwe features binnen Pokemon Go. Eentje daarvan is het onlangs aangekondigde Buddy systeem. Spelers kunnen hiermee een Pokemon kiezen die naast hun trainer zal verschijnen op het profile screen. De feature zal ook beloningen en bonussen geven.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek